Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την παράσταση λόγου και μουσικής, με τον γενικό τίτλο «Ο Σταυρός και ο άνθρωπος» όπου παρουσιάστηκε, με την ευκαιρία της εισόδου μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, την Παρασκευή 30/3/2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού (VIDEO Αρχείο – 30/03/2020)

Παρακολουθήστε σε Επανάληψη την παράσταση λόγου και μουσικής, με τον γενικό τίτλο «Ο Σταυρός και ο άνθρωπος» όπου παρουσιάστηκε, με την ευκαιρία της εισόδου μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, την Παρασκευή 30/3/2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού (VIDEO Αρχείο  -  30/03/2020)

Μια θαυμάσια παράσταση λόγου και μουσικής, με τον γενικό τίτλο «Ο Σταυρός και ο άνθρωπος», παρουσιάστηκε, με την ευκαιρία της εισόδου μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, την Παρασκευή 30/3/2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, με γενικό Συντονιστή τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνευτής – Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας / Μαγνησίας, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», Υπό της Διευθύνσεως του κ. Δημήτριου Α. Κατσικλή, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, παίζοντας πιάνο και Συνθετικούς ήχους, δημιούργησαν μια μοναδική μουσική παράσταση λόγου και μουσικής, δείχνοντας στο πλήθος των φιλότεχνων θεατών ότι η Σταύρωση του Κυρίου εισβάλει στην καθημερινότητα και την εμπνέει.

Μέσα από εκλεκτά κείμενα που συνέγραψε και παρουσίασε ο Νίκος Βαραλής, Διευθυντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», έγινε προσπάθεια ανίχνευσης του τί σημαίνει ο Σταυρός στη ζωή των ανθρώπων. Τί είναι ο Σταυρός για τον άνθρωπο του σήμερα; Ένα χρυσό στολίδι; Ένα σύμβολο; Μια ταυτότητα; Τί προσπάθησε να μας διδάξει, πράγματι, ο Ιησούς Χριστός, που σηματοδοτεί και την μεγάλη κορυφή της αγάπης Του; Πώς το προσέγγισαν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου μέσα στα ιστορικά χρόνια; Ποιο είναι το αποτύπωμά Του στις καρδιές μας; Πού μας οδηγεί αυτό το αποτύπωμα και τί μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι «η Εκδήλωση εισήγαγε σ’ αυτό που θα βιώσουμε τις επόμενες μέρες, την συμπόρευση με τον Χριστό στην πορεία προς τον Γολγοθά. Ο δικός μας Θεός είναι Θεός του Σταυρού, του πόνου, της θυσίας, της προσφοράς, της ταπεινής αγάπης. Κι εμείς, διαλέγοντας τον σταυρό της μετάνοιας, μπορούμε να ψάλουμε το «Χριστός Ανέστη», κάνοντας ένα πέρασμα στην όντως ζωή… Χαίρομαι, γιατί στον τόπο μας, τόσοι ταλαντούχοι άνθρωποι διαθέτουν τα χαρίσματά τους στην Εκκλησία μας και συνιστούμε μαζί τους μια κοινωνία αρμονικής συνύπαρξης και συλλειτουργίας…».

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους Συντελεστές της Εκδήλωσης, έναν έναν ξεχωριστά, για τον κόπο της προετοιμασίας και το λαμπρό αποτέλεσμα.

Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο