Παντρεύτηκαν στην Αφρική παρακινούμενοι από άρθρα της Romfea.gr (ΦΩΤΟ)


Έπρεπε τελικά να γίνει κι αυτό! Από καιρό τώρα ένα ζευγάρι Ελλήνων από την Ξάνθη παρακολουθούσαν τις ιεραποστολικές δραστηριότητες στη Μητρόπολη Ναϊρόμπης μέσω του εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Romfea.gr.

Σκέφτηκαν, λοιπόν, να τελέσουν τον γάμο τους, μακριά από τις επισημότητες και τα πλούσια γλέντια, χωρίς βάθος και περιεχόμενο, σε μια ταπεινή ιεραποστολική περιοχή της Αφρικής και ταυτόχρονα να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους εδώ στους χώρους μας.

Έγιναν οι σχετικές διαδικασίες και έφθασαν αφού κατέλυσαν στους χώρους της Πατριαρχικής μας Σχολής.

Ταυτόχρονα, μια ομάδα από την Κρήτη, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της Χερρονάσιου Σχολής, Άρη Μαρκάκη και εννέα άτομα του διδακτικού προσωπικού έφθασαν για να ανακαινίσουν εκ θεμελίων το παρακείμενο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο του Αγίου Κλήμεντος.

Έτσι, άρχισε η ανακαίνιση και το ζευγάρι αυτό, ο Νικόλας και η Χρύσω, συμπεριλήφθηκαν στην ομάδα των εθελοντών από την Κρήτη.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλοι μαζί, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις λίγες μέρες, εδώ στους χώρους μας και να εκπληρώσουν τον σκοπό της παρουσίας τους: να δουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό νεοκατασκευασμένο από τα ίδια τα χέρια τους, με τη βοήθεια, φυσικά, και των έμπειρων μαστόρων της περιοχής μας.

Με ιδιαίτερη έκφραση της ευαίσθητης καρδιάς των νέων μας κι αυτό δείχνει ότι έχουμε ανάμεσά μας ανθρώπους έτοιμους, για να προσφέρουν, με τον δικό τους τρόπο και ενθουσιασμό, εθελοντική εργασία, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Όπως και το ζευγάρι των νέων, που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να δείξουν πόσο σημαντικό είναι το έργο του Ευαγγελισμού των φυλών της Αφρικής.

Μια ακόμα σημαντική μαρτυρία ότι έχουμε νέους με ήθος και ιδανικά, έτοιμους ακόμα και να θυσιαστούν για τον διπλανό τους, τον άγνωστο τον ταλαιπωρημένο, τον ξεχασμένο.

Έτσι, ορίστηκε ο γάμος των δύο νέων, του Νικόλαου και της Χρύσως. Το μυστήριο τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Μακαρίου της Πατριαρχικής Σχολής.

Τον Σεβασμιώτατο βοήθησαν ακόμα τρεις ιερείς και ο διάκονός του. Έψαλλαν μελωδικότατα οι νέοι και τα παιδάκια της χορωδίας του δημοτικού σχολείου. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τα όλους, τόσο για το ζευγάρι και τους εκπαιδευτικούς από την Κρήτη, όσο και για μας, τους κατοικούντες και εργαζόμενους εδώ.

Η απόφασή τους αυτή έδωσε ήδη ένα μάθημα σε όλους, ντόπιους κα ιδικούς μας που χρειάζονται μήνες πολλούς για την προετοιμασία του γάμου, όχι τόσο του μυστηρίου αλλά της άσκοπης μεγαλομανίας να ξοδευθούν όσο πιο πολλά χρήματα, να επιδείξουμε πόσο φιλόδοξοι και ματαιόπονοι είμαστε.

Οι νέοι αυτοί, χωρίς κανένα συγγενικό τους πρόσωπο, φίλο ή γνωστό, θέλησαν, μακριά από οποιαδήποτε δημοσιότητα και επίδειξη, να μας πουν πόσο σπουδαίο είναι το μυστήριο του γάμου.

Ταπεινά, ήσυχα και μέσα στην ηρεμία του χώρου της ιεραποστολής μας, ένιωσαν σε όλο της το βάθος την πνευματική σημασία που κρύβει από το τόσο σημαντικό μυστήριο της Ορθόδοξής μας Εκκλησίας, σε ένα άγνωστο τόπο, μακριά από την αδικαιολόγητη σπατάλη τόσων χρημάτων και επίδειξη φυσικά του πλούτου μας και της φαντασίας μας.

Η παρουσία εξάλλου των μικρών παιδιών του Δημοτικού μας σχολείου με τις ωραίες φωνές τους και τις κινήσεις όταν οδηγούσαν τη νύμφη προς τον ναό αλλά και μετά την τέλεση του μυστηρίου, έδωσαν μεγάλη ευχαρίστηση στο ζευγάρι και δημιούργησαν μια πραγματικά ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησα στα αγγλικά και ελληνικά, εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός αυτό της τέλεσης του μυστηρίου του γάμου, τονίζοντας σ’ αυτούς τη σπουδαιότητα του γεγονότος και δίνοντας πατρικές συμβουλές και παραινέσεις για τη συνεχή αγάπη και ένωση πνευματική για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους ενόσω ζουν κάτω από τη φροντίδα και το έλεος του Κυρίου.

Τους χάρισε, στο τέλος, την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας και τους ζήτησε να προσεύχονται μαζί κάθε μέρα.

Ακολούθησε το παραδοσιακό κόψιμο της γαμήλιας τούρτας με αλαλαγμούς και χορούς από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου. Τραγούδησαν και χόρεψαν τόσο οι παριστάμενοι Αφρικανοί, όπως και Έλληνες εκπαιδευτικοί από την Κρήτη.

Στο μεταξύ συνεχίζονται με γοργό ρυθμό, οι εργασίες ανακαίνισης του παρακείμενου νηπιαγωγείου και δημοτικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

gamos-kenia-53

Πηγή: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/31112-pantreutikan-stin-afriki-parakinoumenoi-apo-arthra-tis-romfeagr-foto-

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο