Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μισσός: Για τις επιθέσεις σε Ναούς τι περιμένουν οι ταγοί της Εκκλησίας μας;

Έτσι μετά την βεβήλωση των θείων και Ιερών Εικόνων, για τις οποίες τόσο αίμα χύθηκε την εποχή της ζοφεράς Εικονομαχίας το ποτήρι της οργής ξεχείλισε, όταν είδα με πόσο μένος οι ασεβέστατοι βάνδαλοι κατέστρεψαν τις Άγιες Εικόνες στους δύο Ναούς των Νησιών αυτών.

Όλα αυτά να συμβαίνουν βέβαια την ώρα που κάποιοι επικαλούνται την ελευθερία έκφρασης και την ανεξιθρησκία, την πανθρησκεία ενώ κάποιοι άλλοι λυκοποιμένες επικαλούνται τον Ξένιο Δία και την παραδοσιακή φιλοξενία των Ελλήνων.

Λησμονούν όμως ή σκόπιμα αποκρύπτουν τις ποινές που προβλέπονταν στην αρχαία Ελλάδα για τους βέβηλους, όπως η ξενηλασία στην καλύτερη των περιπτώσεων και ο ατιμωτικός θάνατος στις πλείστες περιπτώσεις.

Επίσης είναι γεγονός ότι η δημογραφική μας σύνθεση έχει αλλάξει ριζικά, καθώς επίσης και η ηθική σύγχυση έχει ανατρέψει τις ισορροπίες και τις αξίες που διέκριναν την ελληνική μας κοινωνία.

Οι κατά τόπους μητροπόλεις έχουν ιερά υποχρέωση να περιφρουρήσουν τα όσια και τα ιερά των προγόνων μας και να λάβουν μέτρα.

Είναι αδιανόητο ο καθείς άνους ή αντίχριστος να βρίσκει τόσο εύκολα ευκαιρία να εκδηλώσει το ανίερο ένστικτό του στους χώρους λατρείας του Τριαδικού μας Θεού και των Αγίων μας.

Καλή και χρήσιμη η ενασχόληση μόνο με τα παγκάρια και το διατυμπανιζόμενο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, αλλά προέχει στην παρούσα φάση η διαφύλαξη των Ιερών Ναών μας.

Είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται ψίθυροι στα διάφορα sites για χρηματιζόμενους μητροπολίτες από Ροκφέλερ και Σόρος ώστε να προάγουν με έργα και δηλώσεις την Νέα τάξη πραγμάτων.

Τι περιμένουν δηλαδή οι ταγοί της επίγειας Εκκλησίας μας; Να κατακρημνιστούν οι ναοί μας και μετά τα βγουν να μεμψιμοιρούν και άλλοι να ρίχνουν αναθέματα και άλλοι να ευαγγελίζονται την αγάπη;

Οι καιροί, αδελφοί μου εν Κυρίω είναι χαλεποί και μενετοί.

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Ομολογώ αγαπητοί μου αναγνώστες, έτσι θα πράττουμε.

Τα όρια στένεψαν επικίνδυνα.

Ας μην μας διαφεύγει εξάλλου ότι ο Κύριος εν ημέρα κρίσεως θα μας αξιολογήσει για τα ΌΧΙ μας και την αντίσταση που προβάλαμε στους άνομους απ’ όπου και αν προέρχονται και στην εν γένει ανομία.

Η χλιαρότητα των ηθών θα είναι εξοβελιστέα.

Στώμεν καλώς!

Μετ’ αγάπης και ανυστάκτου ενδιαφέροντος,

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο