Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης: «Η σοβούσα οικολογική κρίσις και οι πυλώνες του οικοφιλικού Πολιτισμού»


Αφιερωμένο στην Κλιματική Αλλαγή και στο Οικολογικό πρόβλημα είναι το 11ο Τεύχος της Επιστημονικής Περιοδικής Εκδόσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου “Αχιλλίου Πόλις”, η οποία δημοσιεύει επίκαιρο κείμενο του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

“Είμεθα ευγνώμονες, όπως αναφέρει και ο εμπνευστής και αυτού του τεύχους Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προς το πρόσωπο του Πατριάρχου, διότι είναι εκείνος ο οποίος πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί, ώστε το οικολογικό πρόβλημα να περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της μαρτυρίας της Ορθόδοξης πίστης στον 21ο αιώνα”, αναφέρεται στον πρόλογο του νέου τεύχους.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου προδημοσίευσε το κείμενο αυτό του Παναγιωτάτου, με την ευκαιρία της 5ης Ιουνίου 2024, της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, ώστε να μοιραστεί τον προβληματισμό του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, ο οποίος εκφράζει, με τον πάντοτε δυναμικό και γλαφυρό λόγο του, την αυθεντική ορθόδοξη προοπτική στο ζήτημα.

Views: 21


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο