Ο χολιγουντιανός ηθοποιός για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή

Μετά τα πέντε βραβεία που έλαβε η ταινία «Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής» από το LONDON GREEK FILM FESTIVAL και την απόλυτη επιτυχία της πρώτης παγκόσμιας προβολής στην ψηφιακή πλατφόρμα του φεστιβάλ του Λονδίνου, στην πλαρφόρμα του φεστιβάλ δημοσιεύθηκε βίντεο με το ευχαριστήριο μήνυμα του Τζόναθαν Τζάκσον, του χολυγουντιανού ηθοποιού που ενσάρκωσε τον Άγιο Γέροντα. 

Στο βίντεο, ο ηθοποιός, μιλά για την ευλογία που είχε να προσεγγίσει αυτό το ρόλο αλλά και για την μορφή του μεγάλου ασκητή του Αγίου Όρους, ενώ ευχαριστεί την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου που του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει μέρος σε ένα ντοκιμαντέρ για τον Γέροντα ο οποίος πρόσφατα άγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Ο ρόλος αυτός είπε ο ηθοποιός ήταν άλλη μια ευκαιρία που μου έδωσε ο Θεός να αλλάξω τη ζωή μου και ευχαριστώ τον Γέροντα Εφραίμ και τους πατέρες για την ευκαιρία αυτή. Ξέρω ότι το όραμά τους ήταν να φωτιστεί και να βοηθηθεί ο κόσμος μέσα από τη ζωή του Αγίου. Η ζωή του Γέροντα Ιωσήφ είχε μια ομορφιά μέσα της η οποία μπορεί να σώσει τον κόσμο» είπε ο ηθοποίος.

Ο Τζόναθαν Τζάκσον πήρε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για το ντοκιμαντέρ, ενώ το ντοκιμαντέρ συγκέντρωσε 5 βραβεία μεταξύ των οποίων και ένα για το καλύτερο βίντεο κλιπ «Μια προσευχή για όλους» (Α prayer for all), για τη μουσική που συνοδεύει την ταινία την οποία έγραψε ο Έλληνας συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης και τους στίχους ο Αλέξανδρος Φωτεινός βασισμένο σε ποίημα του ίδιου του Γέροντα.

επιμέλεια Πέπη Οικονομάκη 

Αναλυτικά:

Η κριτική επιτροπή απένειμε, μεταξύ άλλων, το Βραβείο του Καλύτερου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στην παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή, και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Χολυγουντιανό ηθοποιό και τραγουδιστή, Jonathan Jackson για το ρόλο του Αγίου Ιωσήφ στο ντοκιμαντέρ.

Επιπλέον, απονεμήθηκε Βραβείο Ειδικής Μνείας στους μοναχούς της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, για την επιμέλεια, και τη συμμετοχή τους στο ντοκιμαντέρ, ενώ Τιμητικό Βραβείο δόθηκε στους ίδιους μοναχούς για την πνευματική και κοινωνική τους συμβολή σε όλον τον κόσμο.

Το βίντεο για το τραγούδι «Μια προσευχή για όλους» (Α prayer for all),  βασίζεται σε ένα ποίημα που έγραψε ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και ερμηνεύει ο Jonathan Jackson πήρε το Βραβείο Καλύτερου Βίντεο Κλιπ!

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο