Ο Σύλλογος Φίλων Περιηγητών διοργανώνει για τα μέλη του, διήμερη εκδρομή 05-06/09 στη Λακωνική Μάνη – Σπήλαια Διρού, Λιμένι, Αρεόπολη, Ταίναρο, Βάθεια, Γερολιμένας


Πρόγραμμα εκδρομής:

To Σάββατο 05/09 αναχωρούμε από τα γνωστά μέρη νωρίς το πρωί. Μετά την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για τον πρωινό μας καφέ, συνεχίζουμε για τα περίφημα Σπήλαια Διρού!

Οι ντόπιοι γνώριζαν την ύπαρξη του περίπου από το 1900, όμως δεν μπορούσαν να αντιληφθούν, όπως και κάνεις άλλος άλλωστε, την ανείπωτη ομορφιά που έκρυβε. Το 1949, οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας άρχισαν να το εξερευνούν και μέχρι το 1960 είχαν εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί γύρω στα 1.600 μέτρα, ενώ σήμερα γνωρίζουμε ότι το μήκος του σπηλαίου ξεπερνάει τα 15 χιλιόμετρα.

Η επίσκεψη στο Σπήλαιο Διρού γίνεται με μικρές βάρκες, όπου ο βαρκάρης γίνεται και ξεναγός, περιγράφοντας την ιστορία του σε μια λιμναία απόσταση 1.200 μέτρων και το κομμάτι που διανύει κανείς με τα πόδια δεν ξεπερνάει τα 300 μέτρα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα προστασίας προς το παρόν θα πραγματοποιείται η μικρή διαδρομή στο λιμναίο τμήμα του Σπηλαίου. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Πληροφορίες: https://diros-caves.gr/tickets/

Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Λιμένι Μάνης! Το Λιμένι, επίνειο της Aρεόπολης, είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα οικιστικά σύνολα της Λακωνικής Μάνης με τουριστική ανάπτυξη αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια. Φτάνοντας στο Λιμένι θα θαυμάσουμε το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο του και τα τοξωτά ανοίγματα του που μαρτυρά την αίγλη της εποχής.
Εκεί θα παραμείνουμε για γνωριμία, βόλτα, μπανάκι και φαγητό προαιρετικά.

Τέλος αναχωρούμε για την Αρεόπολη Λακωνίας. Η πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης και ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της ευρύτερης περιοχής είναι ένας καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, και πετρόχτιστους ξενώνες.

Κάνουμε check in στο ξενοδοχείο μας, μια γρήγορη βουτιά στην πισίνα, λίγη ξεκούραση και φεύγουμε να ανακαλύψουμε την πανέμορφη Αρεόπολη!

θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο, στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην πλατεία της 17ης Μαρτίου. Από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821.

Κέντρο του χωριού είναι η μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, γεμάτη ταβέρνες, μαγαζιά και καφετέριες.

Κυριακή 06/09 πρωινό και αναχωρούμε να γνωρίσουμε τα άγρια τοπία της Λακωνικής Μάνης. Περνάμε από στον οικισμό Κοίτα, θα δούμε τα πυργόσπιτα και τα σπουδαία Βυζαντινά μνημεία-εκκλησίες. Συνεχίζουμε για τον πιο διάσημο οχυρωμένο οικισμό της Μάνης, τη Βάθεια.

Στη καρδιά της Λακωνικής Μάνης, η Βάθεια αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου προσφέροντας ένα ταξίδι σε εποχές οπού οι κάτοικοι της αμύνονταν τους επίδοξους εισβολείς, οχυρωμένοι στα επιβλητικά οχυρωματικά πυργόσπιτα τους.
Η Βάθεια είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς και σίγουρα ο πιο φωτογραφημένος σε ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη.

Και φτάνουμε στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, το ακρωτήριο Ταίναρο ή Ματαπάς, όπου θα πεζοπορίσουμε μέχρι το φάρο και θα φωτογραφίσουμε εικόνες που κόβουν την ανάσα!

Το νοτιότερο ακρωτήρι της Πελοποννήσου, το Ταίναρο, που ήταν γνωστό στην αρχαιότητα και ως Ποσείδιον, οφείλει το όνομά του στον επώνυμο μυθικό ήρωα και οικιστή Ταίναρον, γιο του Δία. Κατά τη Φραγκοκρατία, επικράτησε η ονομασία Κάβο Ματαπάς.

Στα ανοιχτά του Κάβου Ματαπά έλαβε χώρα και η ναυμαχία του Ταινάρου, γνωστή ως Battle of Cape Matapan, τον Μάρτιο του 1941 ανάμεσα στον ιταλικό και τον αγγλικό στόλο.

Σύμφωνα με το μύθο, εδώ ήταν οι Πύλες του Άδη απ’ όπου κατέβηκε ο Ηρακλής και ανέβασε τον Κέρβερο στην γη κατά το τελευταίο του άθλο. Το ακρωταίναρο είναι ένας τόπος μαγικός.
Φανερό μονοπάτι ξεκινά από το μικρό οικισμό Κοκκινόγεια, κοντά στο ναό του Ταινάριου Ποσειδώνα που βρισκόταν στη θέση της μικρής βυζαντινής εκκλησίας του Ασώματου. Ο Πλούταρχος και ο Παυσανίας αναφέρουν μια μικρή σπηλιά που λειτούργησε ως νεκρομαντείο. Στην πορεία προς το επιβλητικό λιθόχτιστο φάρο θα συναντήσουμε ένα ωραίο ψηφιδωτό δάπεδο οικίας του 1ου αι. μ.Χ.

Μετά από αυτή την πανέμορφη πεζοπορία μας, αναχωρούμε για το Γερολιμένα για ξεκούραση, μπάνιο και φαγητό προαιρετικά.

Ο Γερολιμένας επί τουρκοκρατίας ήταν ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών ενώ παλιότερα αποτελούσε σπουδαίο αλιευτικό καταφύγιο με πολλές εγκαταστάσεις διάθεσης πάγου, καταστήματα διακίνησης αλιευμάτων καθώς και λιμάνι προσέγγισης σπογγαλιευτικών σκαφών. Αυτό το άλλοτε εμπορικό λιμάνι, σήμερα σας περιμένει για να σας γοητεύσει με την ομορφιά του και την ηρεμία του και να σας κάνει να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

Αυτό το λιμάνι που αποτελούσε ένα κομβικό σημείο στο παρελθόν, σήμερα αποτελεί έναν γραφικό, παραδοσιακό οικισμό με τα πέτρινα σπίτια του να αγγίζουν τη θάλασσα. Στα παραθαλάσσια μαγαζιά, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του αλλά και φρέσκο ψάρι με θέα τη θάλασσα. Εκεί, στην ανατολική πλευρά του Κάβο Γκρόσσο, ο Γερολιμένας περιμένει τον επισκέπτη για να του δείξει μια ακόμη μια όμορφη γωνιά της Ελλάδας, την αυθεντική Μάνη.

Μετά το φαγητό μας παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού, με άφιξη στην Αθήνα το βραδάκι.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
-Όλες οι μεταφορές μας με πούλμαν
-Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
-1 διαν/ση (κατά πάσα πιθανότητα στο παραδοσιακό πέτρινο ξενοδοχείο Kastro Maini 3* στην Αρεόπολη https://kastromaini.gr/el/)
-Πρωινό σε μπουφέ

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
Φαγητό, είσοδοι σε τυχόν μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους, η βαρκάδα στο Σπήλαιο Διρού, ο φόρος διαμονής (1,5€ ανά δωμάτιο), και ότι αναφέρεται ώς προαιρετικό.

Λίγες διαθέσιμες θέσεις λόγω ανώτατης επιτρεπτής πληρότητας στο 65%

Η μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες.

Meidanis Travel Agency

ΔΗΛΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ

στο τηλέφωνο 6957831931

στο e–mail: filoiperiigites@gmail.com

ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο FB και το IG

https://filoiperiigites.com

Visits: 7


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο