Ο συνδυασμός λαχανικών με super αντικαρκινική δράση

Μάθετε για τη συνεργιστική επίδραση των προστατευτικών τροφών και τα οφέλη ενός συγκεκριμένου συνδυασμού λαχανικών που απογειώνει την αντικαρκινική προστασία που προσφέρει στον οργανισμό

Για να εξερευνήσουν την προστατευτική δράση των τροφών στην υγεία, οι επιστήμονες έχουν απομονώσει και μελετήσει τις βιταμίνες, τις θρεπτικές ουσίες και άλλες φυσικές ουσίες διάφορων τροφών.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί ότι οι τροφές και τα συστατικά τους δεν δρουν μεμονωμένα, αλλά σε συνέργεια μεταξύ τους.

Η συνέργεια των τροφών καθορίζεται ως η προσθετική ή περισσότερο από προσθετική επίδραση των τροφών και θρεπτικών συστατικών στην υγεία.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα διατροφικής συνέργειας. Όταν συνδυάζονται, διάφορες θρεπτικές ουσίες συνεργούν μεταξύ τους, όπως και διάφορες τροφές δρουν σε συνέργεια η μία με την άλλη και μεγεθύνουν η μκία τη θεραπευτική δύναμη της άλλης.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούνται χαμηλότερες δόσεις, όταν οι θρεπτικές ουσίες ή οι τροφές καταναλώνονται συνδυαστικά.

Μπορούμε να επωφεληθούμε από τη σύγχρονη γνώση της συνεργιστικής επίδρασης των προστατευτικών τροφών για να μεγεθύνουμε και να πολλαπλασιάσουμε την προστατευτική και θεραπευτική αξία τους στη διατροφή μας.

Ντομάτα και μπρόκολο
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cancer Research το 2007, αποδείχθηκε ότι ο συνδυασμός ντομάτας και μπρόκολου ήταν πιο αποτελεσματικό στην επιβράδυνση της ανάπτυξης όγκων από το κάθε ένα από τα λαχανικά ξεχωριστά. Η συνέργεια των δύο λαχανικών δείχνει πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε ποικιλία προστατευτικών τροφών.

Πηγή: https://ygeiamou.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/ipertrofes-votana/51762/o-sindiasmos-lachanikon-me-super-antikarkiniki-drasi/

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο