Ο Συναξαριστής ηχογραφημένος – Ένα συγκλονιστικό έργο (VIDEO)


30.000 Άγιοι γιορτάζουν κάθε μέρα… το φανταζόσουν;

Η ιδέα να ηχογραφήσουμε τα συναξάρια των Αγίων της Εκκλησίας μας γεννήθηκε στην ψυχή μου σε ώρες απαράκλητες γεμάτες απελπισία και πόνο.

Η ζωή και ιδιαίτερα το Μαρτύριο των Αγίων μας αποτελεί την απόδειξη ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού μπορεί να βιωθεί εδώ και τώρα και δεν αποτελεί «ευχολόγιο» ή «ανεφάρμοστες» προσταγές κάποιου ρομαντικού Μύστη που πέθανε με τον πιο ατιμωτικό θάνατο.

Και τούτο γιατί το να μπορείς να θυσιάζεις αυτό που ζεις, νοιώθεις, μυρίζεις, γεύεσαι, με τις αισθήσεις σου, στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, αυτό που και όλος ο υπόλοιπος κόσμος γύρω σου ζει, θέλει και ονειρεύεται, για κάτι που δεν βλέπεις, δεν νοιώθεις, δεν υπάρχει για τους περισσότερους, δύο πράγματα σημαίνει:

1. Ότι είσαι ψυχικά διαταραγμένος. Αλλά πάλι πώς γίνεται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, κοινωνικής θέσης, μορφωτικού επιπέδου, κατά την διάρκεια 2000 ετών να πάσχουν από την ίδια ακριβώς “διαταραχή”;

2. Ότι αυτά που για τους πολλούς δεν υπάρχουν, για σένα υπάρχουν από σήμερα, και μάλιστα είναι πολύ σπουδαιότερα από όλα εκείνα τα εφήμερα που όλοι γύρω σου κυνηγούν με τέτοιο πάθος.

Ότι για σένα οι υποσχέσεις, οι επαγγελίες του Ευγαγγελίου της Σωτηρίας, η ζωή, η διδασκαλία, τα θαύματα, το Πάθος και η Ανάσταση του Κυρίου, του Διδασκάλου, του Θεού και Σωτήρα μας, του Ιησού Χριστού, βιώνονται σήμερα, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, και πως γι αυτά αξίζει να θυσιάζεις την ίδια σου τη ζωή.

Μέσα στο δάσος με τις καστανιές, λίγο πάνω από τις Καρυές στο Άγιον Όρος, στο ευλογημένο Κελλί του Γενεθλίου της Παναγιάς μας, με τα ξύλα να σκάνε και να τσιτσιρίζουν στη σόμπα, στο αυτοσχέδιο στουντιάκι δίπλα στο αγαπημένο δωμάτιο που η αγάπη των Γεροντάδων Μακαρίου και Παύλου, διέθεσε ως καταφύγιο και παράδεισο, έγιναν τα πρώτα σχεδιάσματα, γράφηκαν οι πρώτοι ήχοι, ψάλθηκαν τα πρώτα απολυτικία.

Άργησα όμως… Οι μέριμνες, η ψυχική και πνευματική υπερκινητικότητα και διάσπαση του νου μου, η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μου με τράβηξαν, κι έτσι οι ζωές των Αγίων έμεναν κλειδωμένες στα βιβλία των Συναξαρίων, μακριά από τον κόσμο που είμαι βέβαιος ότι αγωνιά να ακούσει τις ιστορίες τους και ας μην το ξέρει…

Γιατί η Εκκλησία μας είναι ζώσα, η εμπειρία της για 2000 χρόνια είναι εμπειρία ζωής και όχι προθήκη μουσείου. Το ιερό μας Βιβλίο, η Αγία Γραφή, δεν έπεσε από τον ουρανό, δεν είναι ούτε αμφισβητούμενης ακρίβειας ιστορίες, ούτε ανεφάρμοστα ευχολόγια. Είναι τελικά ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ για τον Παράδεισο!

Μετά την απίστευτη επιτυχία που γνώρισαν και γνωρίζουν οι ηχογραφήσεις όλης της Αγίας Γραφής στη σύγχρονη νεοελληνική αλλά και στην αυθεντική τους γλώσσα, ο ηχογραφημένος συναξαριστής έρχεται να επιβεβαιώσει πως όλα όσα διαβάζουμε και ακούμε στη Βίβλο δεν αφορούν μονάχα «ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» αλλά κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό, κάθε μέρα της ζωής του κόσμου, κάθε ανάσα μας μέχρι την τελευταία.

Στη διάρκεια αυτών των πέντε χρόνων της ολιγωρίας και της αστοχίας μου, με αξίωσε ξανά ο Θεός να ζήσω θαύματα, να δω ζωντανό δίπλα μου τον πιο αγαπημένο μου Άγιο, τον Άγιο Γεώργιο τον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο, να με ελέγχει με αγάπη αλλά και αυστηρότητα για την μη τηρημένη μου υπόσχεση. Τον είδα ζωντανό με σάρκα και οστά δύο φορές δίπλα μου και μια φορά σε όνειρο να μου λέει: «ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…».

Η παρούσα έκδοση είναι το πρώτο βήμα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Ευελπιστούμε να ηχογραφήσουμε το μνημειώδες έργο του ιερομονάχου Μακαρίου Σιμωνοπετρίτου σε διάφορες γλώσσες, να ηχογραφήσουμε τους βίους όλων των Νεομαρτύρων μας, τους βίους των σύγχρονων Αγίων του 20ού αιώνα, τους βίους των Αγίων της αδιαίρετης Εκκλησίας, (πριν το μεγάλο σχίσμα) που είναι σχεδόν άγνωστοι στο ευρύ κοινό των πιστών.

Θα ηχογραφήσουμε τους Αγιορείτες Αγίους, τους Αγιοσαββίτες, τους Σιναΐτες, τους Αγίους των Ιεραποστολών που έφτασαν έως εσχάτου της γης για να φωτίσουν την Οικουμένη και τα σύμπαντα, «βιάζοντας» τον Χριστό μας να ξανάρθει, να φέρει τη Βασιλεία του.

Παρακαλώντας όλους σας να προσεύχεστε για να συγχωρέσει ο Χριστός τα λάθη και τις αστοχίες μας, εύχομαι να βιώσετε ό,τι κι εμείς βιώσαμε μελετώντας και ακούγοντας τις συγκλονιστικές ιστορίες των Αγίων μας. Ευχαριστώ από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια, τους Αγιορείτες Πατέρες π. Ιουστίνο και π. Νήφωνα.

Κλείνω γόνυ μετανοίας και απροϋπόθετης ευγνωμοσύνης στον ιερομόναχο Μακάριο, Γέροντα του Ιερού Χιλανδαρινού Κελλίου Γεννήσεως της Θεοτόκου ΜΑΡΟΥΔΑ και στον Ιερομόναχο π. Παύλο για όλα: την αγάπη, τη συγκατάβαση, την υπομονή, τη φιλοξενία, τη βοήθεια, τη γενναιοδωρία, την αγκαλιά, την κριτική, τις στενοχώριες, τις προσευχές.

Θα περιμένω πάντα με λαχτάρα να αγναντέψουμε ξανά μαζί τις ακτές της Ιωνίας στο μπαλκόνι στο οποίο άρχισαν όλα. Προσδοκώ την θεία Λειτουργία στον Ευγνώμονα Ληστή πάνω από τη θάλασσα και τις ελιές…

Το παρόν έργο ΑΦΙΕΡΟΥΤΑΙ στους Αγίους μας και ειδικά στον πολυαγαπημένο μου Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο, στους δύο αυτούς Αγιορείτες Πατέρες και στον κόσμο ολόκληρο.

Με αγάπη Χριστού,
«Ο ελεηθείς χόρτος»
Απόστολος Χρ. Βαβύλης
(Ραφαήλ Αναγνώστης)

Υ.Γ. Για τους αναγνώστες της Romfea.gr που θα παραγγείλουν το έργο θα στείλουμε ως ΔΩΡΟ και την ηχογραφημένη Καινή Διαθήκη διάρκειας 24 ωρών στη Δημοτική. Ειδικά για σας το έργο προσφέρεται ως audiobook (ηλεκτρονικά) στην μοναδική τιμή των 16ευρώ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗ ΕΔΩ

23Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο