Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε Τρισάγιο επί του Τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μετέβη δι’ ολίγον στην ιδιαίτερη Πατρίδα του, την Καστοριά, για να τελέσει, κατόπιν Κανονικής Αδείας και Ευλογίας του οικείου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου, Επιμνημόσυνη Δέηση επί του Τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σεραφείμ.

Το προκαθορισμένο Πρόγραμμα των Τελετών ορκωμοσίας του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος και των επτά Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, τις ημέρες από 27 έως 31 Δεκεμβρίου 2023, δεν επιτρέπει στον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών την Αυτοπρόσωπη παρουσία του την Παρασκευή στο Τριετές Μνημόσυνο του Μακαριστού κυρού Σεραφείμ.

Καθώς αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, ο Άξιος Διάδοχός του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τιμώντας την Μνήμη του Προκατόχου του Διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 Πνευματικές Εκδηλώσεις Υπέρ Αιώνιου Μνήμης και Μακαρίας Αναπαύσεως του προσφιλούς Ιεράρχου.

Ο σύνδεσμος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών με τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Σεραφείμ υπήρξε εντονότατος, καθώς ο Μακαριστός Τέλεσε τόσο την Χειροθεσία εις Αναγνώστη και την Κουρά εις Μοναχόν του Μητροπολίτου Φθιώτιδος, αλλά και την Χειροτονία εις Διάκονον, ενώ πλαισίωσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις Χειροτονίες εις Πρεσβύτερον και εις Επίσκοπον του κ. Συμεών, Τέλεσε τις Χειροθεσίες εις Αρχιμανδρίτην και Πνευματικόν και ένα χρόνο προ της Κοιμήσεως του παραβρέθηκε και στην Ενθρόνιση του κ. Συμεών στην Λαμία.

Ο κ. Συμεών το πρωί της Παρασκευής θα Τελέσει Ιερό Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Σεραφείμ και στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο