Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος ρίχνει φως στην Απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Ουκρανικό (VIDEO)


Άπλετο φως στην Απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Ουκρανικό έριξε με Συνέντευξή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΔΕΛΤΑ» της Θράκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος.

Τα όσα είπε ο Σεβασμιώτατος έχουν μεγάλη αξία, διότι, μετά την Έκτακτη Ιεραρχία της 12ης Οκτωβρίου 2019, κάποιοι επιχείρησαν να «θολώσουν τα νερά», ισχυριζόμενοι αυθαίρετα ότι τάχα η Εκκλησία της Ελλάδος δεν πήρε Απόφαση Υπέρ της Αναγνωρίσεως της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Και μολονότι η ίδια η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε Ανακοίνωση διαψεύδοντας αυτούς τους ισχυρισμούς (π.χ. περίπτωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ), αυτό δεν σταμάτησε τη σχετική προπαγάνδα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Γι’ αυτό και είδαμε εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις παραγόντων της Ρωσικής Εκκλησίας: άλλοι κατάλαβαν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος Αναγνώρισε και άλλοι έκαναν ότι δεν το κατάλαβαν…

Φυσικά, το πανηγυρικό επιστέγασμα της ξεκάθαρης Αποφάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν το ιστορικό Συλλείτουργο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου στην Αχειροποίητο Θεσσαλονίκης, στις 19 Οκτωβρίου 2019, όταν για πρώτη φορά επισήμως, σε Συλλείτουργο Προκαθημένων, συμπεριελήφθη στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος το όνομα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου.

Τα κύρια σημεία της Συνεντεύξεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου έχουν ως εξής: …

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο