Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας με την Επιτροπή Ευαγγελισμού του CTE


Στους κοινοτικούς χώρους της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow ΒΔ Λονδίνου πραγματοποιήθηκε χθες μια ενδιαφέρουσα συνάντηση. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, υποδέχθηκε στην Κοινότητα την Επιτροπή Ευαγγελισμού (Group for Evangelisation) του Διαχριστιανικού Οργανισμού Churches Together in England. Ο Σεβασμιώτατος συνοδεύονταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Δρα Νικόδημο Αναγνωστόπουλο κι από τον Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Τσιμαλή.

Τα μέλη της Επιτροπής Ευαγγελισμού (δεν παρέστησαν όλα λόγω των περιορισμών της πανδημίας) προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής και παρακολούθησαν την 1η Ώρα, που τελέσθηκε στον Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Μετά την Ακολουθία, ο Ιερέας Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, που εκπροσωπεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή στην εν λόγω Επιτροπή, καλωσόρισε όλους και προσέφερε σύντομη ξενάγηση στον Ιερό Ναό. Κατόπιν χαιρέτησε ο Revd Dr Benjamin Aldous (Principal Officer for Mission and Evangelism – Churches Together in England) και ύστερα ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση και γλαφυρότητα για την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση.

Στη συνέχεια όλοι μεταφέρθηκαν στην Κοινοτική Αίθουσα, όπου προσφέρθηκε εγκάρδια φιλοξενία, την οποία επιμελήθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Παναγιώτης Προκοπίου και η σύζυγός του Ευγενία, καθώς και η Πρόεδρος της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών κα Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου με τον σύζυγό της Σωτήρη. Στο τέλος του γεύματος ο Άγιος Θυατείρων ομίλησε με δυναμισμό, με ειλικρίνεια και ρεαλισμό για το όραμά του, αναφορικά με τον Ευαγγελισμό και την Κατήχηση των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Πηγή: Από το Προσωπικό Ιστολόγιο του Πατρός Αναστασίου Σαλαπάτα

Κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας

ΧΟΡΗΓΙΑ:

Αγιορείτικα Εκκλησιαστικά Έπιπλα - Φιλίππου

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο