”Ο περίδοξος Οσιομάρτυς” – Βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ


Ένας περίδοξος Οσιομάρτυς, ένας ξεχασμένος από τους πολλούς Άγιος, ο Άγιος Ιάκωβος ο εκ Καστορίας, αποτυπώνεται στις σελίδες του νεοεκδοθέντος βιβλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο βίος και το μαρτύριο του Καστοριανού Αγίου καθώς και των δύο μαθητών του, περιγράφονται εκτενώς στο πόνημα αυτό και αποτελούν αδιάψευστο τεκμήριο της αδιαπραγμάτευτης πίστεως των Νεομαρτύρων στον Θεό και της ζέσεώς τους για την διάδοση του λόγου του Κυρίου. Οι αρετές αυτές κατέστησαν τον Οσιομάρτυρα Ιάκωβο πρόδρομο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Σελίδες : 136
Μέγεθος : 14*21
Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς [ Τηλ-Fax : 24670 – 23013 // email : info@imkastorias.gr ]

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Χαίρει, λοιπόν, η Εκκλησία για τους Οσιομάρτυρες, οι οποίοι βάσταξαν τα στίγματα του Χριστού στο σώμα τους.

Χαίρει η Μακεδονία και η Ελλάδα σύμπασα, καθώς και ο ιερός Άθως, ο οποίος πνευματικώς τους εξέθρεψε.

Αγάλλεται η θεοφρούρητος Καστοριά, η πατρίδα του Οσίου Ιακώβου, μαζί με το Διδυμότειχο και την Αδριανούπολη «η πρώτη μεν ότι το σον εστί βλάστημα, αι άλλαι δε ότι τοις αίμασιν αυτού και της αθλήσεως ηγιάσθησαν».

Πανηγυρίζει ακόμη η Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Χαλκιδική, η οποία κατέχει ως πολύτιμον θησαυρόν και όλβον μέγαν τα πάντιμα λείψανα των Οσιομαρτύρων.

Σ’ αυτόν ακουμπάμε τις δύσκολες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας και ιδιαιτέρως η πολύπαθη Μακεδονία.

Αυτόν παρακαλούμε, μαζί με το νέφος των Αγίων Νεομαρτύρων να υψώνουν χείρας ικέτιδας στον θρόνο της Θείας Μεγαλωσύνης για να παραβλέψει ο Θεός το πλήθος των αμαρτιών μας, να μας οδηγήσει στην πολυπόθητη μετάνοια που τόσο έχουμε ανάγκη, να μας στερεώσει στην πίστη, να μας εμπνεύσει φρόνημα ανδρείας, για να δίνουμε κι εμείς την μαρτυρία της νέας εν Χριστώ ζωής και, αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, να υπομείνουμε κι αυτό το μαρτύριο του αίματος.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο