Ο Πάπας Φραγκίσκος Διόρισε την πρώτη Γυναίκα σε Υψηλόβαθμο πόστο στην «ανδροκρατούμενη» Κυβέρνηση του Βατικανού – Ποιος είναι ο Ρόλος της…


Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε την πρώτη Γυναίκα σε Υψηλόβαθμο πόστο της Γραμματείας του Κράτους, στο Κέντρο της Διπλωματίας και της Κυβέρνησης του Βατικανού. Η 66χρονη Ιταλίδα Φραντσέσκα ντι Τζιοβάνι ανέλαβε πλέον τα ηνία ενός Νεοδημιουργηθέντος πόστου σε ένα τμήμα που είναι γνωστό ως Τμήμα Σχέσεων με Κράτη, στο οποίο θα έχει το βαθμό, ουσιαστικά, της Υφυπουργού.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονηθούν Ιερείς και οι Ρόλοι που ανατίθενται σε Γυναίκες Παραδοσιακά είναι στη σκιά της Κυβέρνησης του Βατικανού.

Μια οργάνωση Γυναικών, ανάμεσά τους και η Διεθνής Ένωση Γενικών Ηγουμένων (UISG), μια Οργάνωση ομπρέλα των Καθολικών Καλογριών, από καιρό ζητά από τον παπά να ορίσει περισσότερες Γυναίκες σε Ανώτερες θέσεις της Γραφειοκρατίας του Βατικανού.

Όπως λένε, τα Μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε όλον τον κόσμο ανέρχονται στο 1,3 δισεκατομμύριο και πάνω από τους μισούς πιστούς είναι γυναίκες.

Στα Θρησκευτικά Τάγματα οι Γυναίκες είναι τριπλάσιες από τους Άνδρες.

Σε Ανακοίνωση του το Βατικανό επιβεβαίωσε το Διορισμό της ντι Τζιοβάνι, αναφέροντας πως εκείνη θα αναλάβει τις πολυμερείς Σχέσεις της Γραμματείας, στην οποία εργάζεται από το 1993.

Η 66χρονη Ιταλίδα είναι Ειδικός στο Διεθνές Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα!

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο