Ο Ορίζοντας Χανίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών


Με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στην Πλατεία Κατεχάκη, στο Παλιό Λιμάνι, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών των Χανίων σχετικά µε το πως µμπορούν να γίνουν εθελοντές δότες.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 18.00 -21.00 παράλληλα με τη διανομή φυλλαδίων που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης, εκπαιδευμένοι Εθελοντές θα ενημερώνουν το κοινό για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών, ενώ θα υπάρχουν και δράσεις για τα παιδιά σχετικές με το μήνυμα της εκδήλωσης όπως οι εξής:

 Θεατρικό Παιχνίδι για τον Εθελοντισμό: “Νεραιδοκαταστάσεις” – Τι σχέση μπορεί να έχουν οι νεράιδες με τα ουράνια τόξα; (από τις νηπιαγωγούς Λίλη Καζάκου και Αργυρώ Καραπατάκη, με δυνατότητα συμμετοχής και παιδιών ειδικής αγωγής και απόδοση στη νοηματική γλώσσα)
 Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού και αποτύπωσή του σε ζωγραφικό λεύκωμα
 Συμβολικός σχηματισμός καρδιάς από τους παρευρισκόμενους με ταυτόχρονη απελευθέρωση πολύχρωμων μπαλονιών
 Face painting και διάφορες εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς φίλους!

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών –
Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε και εσύ δότης

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να Χαρίσετε Ζωή σ’ έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά δίνοντας αίμα; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά δίνοντας σάλιο; Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη;

Κάθε χρόνο, για χιλιάδες ασθενείς μοναδική ελπίδα αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη που θα τους χαρίσει ζωή. Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, την ημέρα που όλοι μαζί λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε περισσότερους από 35. 000. 000 εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως που δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους, ώστε μια μέρα να γίνει η λευχαιμία παρελθόν!

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association)ως το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA διοργανώνει, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στα Χανιά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2ου δεκαπενθήμερου Σεπτεμβρίου, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών με σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε και εσύ δότης». Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που διοργανώνονται μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες www.xarisezoi.gr, www.facebook.com/cbmdpatras

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 18:00 – 21:00 διοργανώνουμε εκδήλωση στην Πλατεία Κατεχάκη στο Παλιό Λιμάνι, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σχετικά µε το πως µπορούν να γίνουν εθελοντές δότες.

Μία ημέρα γιορτής με πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

 Θεατρικό Παιχνίδι για τον Εθελοντισμό: “Νεραιδοκαταστάσεις” – Τι σχέση μπορεί να έχουν οι νεράιδες με τα ουράνια τόξα; (από τις νηπιαγωγούς Λίλη Καζάκου και Αργυρώ Καραπατάκη, με δυνατότητα συμμετοχής και παιδιών ειδικής αγωγής και απόδοση στη νοηματική γλώσσα)
 Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού και αποτύπωσή του σε ζωγραφικό λεύκωμα
 Συμβολικός σχηματισμός καρδιάς από τους παρευρισκόμενους με ταυτόχρονη απελευθέρωση πολύχρωμων μπαλονιών
 Εκπαιδευμένοι εθελοντές του Συλλόγου «Ορίζοντα» θα ενημερώνουν για την σημασία της δωρεάς μυελού των οστών
 Παράλληλα θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια σε κεντρικά σημεία της πόλης
 Face painting και διάφορες εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους!
Kάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό:
Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος (λευκαφαίρεση) και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μία ζωή.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο