Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ.κ. Μάξιμος στο Pont-de-Chéruy


Πανηγυρικά ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ελληνική Παροικία του Pont-de-Chéruy, η οποία πέρυσι εόρτασε τα 100 έτη από της Ιδρύσεώς της και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα Ανατολικά της Λυών.

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μελιτηνής κ.κ. Μάξιμος Χοροστάτησε στον Όρθρο και Προεξήρχε της Αρχιετατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Βασιλάκη, καθώς και όμορων Ιερέων Πατέρων.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ.κ. Μάξιμος επίσης Χειροθέτησε Αναγνώστη τον 12χρονο υιό του π. Γεωργίου, Κωνσταντίνο Βασιλάκη.

Στο Κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ.κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, υπογραμμίζοντας την απλότητα, τον αυθορμητισμό και την πίστη των μαθητών που αποδέχτηκαν αμέσως το κάλεσμα του Κυρίου. Συμβούλευσε τους Ορθοδόξους της Ενορίας να εφαρμόζουν αυτή την απλότητα στη ζωή τους και να μην παρασύρονται από φωνές που προωθούν τον Εθνοφυλετισμό και τη διχόνοια. Μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αγαπητοί Χριστιανοί, πολλοί προτάσσουν την Εθνική τους Ταυτότητα εις βάρος της Εκκλησίας. Δεν είμαστε ούτε Έλληνες, ούτε Σέρβοι, ούτε Ρουμάνοι, Ρώσοι Άραβες ή Γεωργιανοί. Ομιλούμε πολλές Γλώσσες αλλά όλοι είμαστε τέκνα του Κυρίου και αδελφοί ενώπιον του Ιησού. Το Διαβατήριό μας δεν πρόκειται να μας σώσει την φοβερά ώρα της Κρίσεως, ούτε η Γλώσσα μας, ούτε η ιδιαιτέρα Εκκλησιαστική Τέχνη της Πατρίδος μας. Η αγάπη που έχουμε στην καρδιά μας, η ειρήνη και η απλότητα του Βίου μας θα μας σώσουν. Εδώ, σε αυτή την όμορφη απομακρυσμένη Κοινότητα που απαρτίζεται από Ορθοδόξους προερχομένους από πολλές Χώρες, και ο καθένας κουβαλάει νοσταλγικά μνήμες από την Πατρίδα του, ενώνουμε τις Προσευχές μας για την Ειρήνη και την Ενότητα της Εκκλησίας, και υπό τη σκέπη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, εργαζόμαστε ακούραστα για τη μεταλαμπάδευση της Ορθοδοξίας σε νέα μέλη της Κοινότητός μας”.

Μετέφερε στη συνέχεια τις Ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, ενώ αμέσως μετά παρακάθισε στην Πανηγυρική Τράπεζα που προσφέρθηκε σε όλο το εκκλησίασμα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο