Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συγκαλεί έκτακτη Δ.Ι.Σ. την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 για την Ακύρωση της Ιεραρχίας


Έκτακτη Σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα λάβει χώρα την ερχομένη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 προκειμένου να Ακυρωθεί και επισήμως η Σύγκληση της προσεχούς Ιεραρχίας.

Έντονος προβληματισμός επικρατούσε, τις τελευταίες ημέρες, στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την επικείμενη Σύγκληση της Ιεραρχίας στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς πολλοί Ιεράρχες εξέφραζαν ανησυχία με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού.

Στην Επιστολή, που εστάλη προς τους Ιεράρχες, δίδονταν προθεσμία έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 για να υποβάλλουν τις απόψεις τους.

Τονίζεται ότι η «τακτική Γενική Συνεδρίαση της Ιεραρχίας προβλέπεται εκ του Νόμου και η Απόφαση για Αναβολή της δεν δύναται να ληφθεί από τον Πρόεδρο Αυτής, ή και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνευ απόψεων των Μελών του Συνοδικού Σώματος».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα Ασφαλείας για την πανδημία.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο