Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γκίκας νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γκίκας Εξελέγη νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατόπιν ψηφοφορίας του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», εξελέγησαν Κοσμήτορες στη Σχολή Θετικών Επιστημών, στη Θεολογική Σχολή και στη Φιλοσοφική.

Στη Θεολογική Σχολή νέος Κοσμήτορας εξελέγη ο Καθηγητής Ποιμαντικής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., π. Αθανάσιος Γκίκας. Ο νέος Κοσμήτορας θα διαδεχθεί μετά τη λήξη της θητείας του τον νυν Κοσμήτορα, Καθηγητή κ. Χρυσόστομο Σταμούλη.

Η θητεία του νέου Κοσμήτορα είναι τριετής.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδος το 1959, και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Εκτός της Ακαδημαϊκής του ιδιότητος και Δραστηριότητας, που αναλύεται στη συνέχεια διεξοδικά, είναι Έγγαμος Κληρικός και ανήκει (1983- σήμερα) στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Διακονεί, ως Οικονόμος και Πνευματικός, το Ιερό Μετόχιο του Αγίου Χαραλάμπους, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, στη Θεσσαλονίκη.

Η Ποιμαντική του Δραστηριότητα στον Χώρο αυτό περιλαμβάνει καθημερινό λατρευτικό πρόγραμμα, το Μυστήριο της Εξομολογήσεως, Κατήχηση και συμβουλευτική προς Νέους και Εφήβους, συμβουλευτική οικογένειας και αντιμετώπιση προβληματικών κοινωνικών καταστάσεων. Αυτή η Δραστηριότητα είναι ενταγμένη στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και αποτελεί, εκτός της Πνευματικής της αξίας, περιεχόμενο Επιστημονικής εμπειρίας και κατάρτισης στο πρακτικό πλαίσιο της Ποιμαντικής ως Επιστήμης. Τροφοδοτεί τη διατύπωση της θεωρίας των Μαθημάτων της Ποιμαντικής, της Ποιμαντικής Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής ως Πρακτικών Μαθημάτων της Σπουδής της Θεολογίας, προς την κατάρτιση των Φοιτητών ως Εκπαιδευτικών και κυρίως των Υποψηφίων Κληρικών.

Κατά την διετή Εκπαιδευτική του Άδεια στην Μεγάλη Βρετανία (1986-1988) Διακόνησε την Ομογένεια ως Εφημέριος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Γλασκώβης στη Σκωτία, όπου ανέπτυξε Ποιμαντική Δράση για την πρόοδο της Κοινότητος στους Εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και Πνευματικούς στόχους της.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο