Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega


Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega

Τηλεοπτική σειρά βασισμένη στον Βίο του Αγίου Παϊσίου, πρόκειται να προβάλει το Mega από τον Φεβρουάριο 2022.
Η σειρά που δείχνει όλες τις πτυχές της ζωής του Αγίου, αρχίζει από την Καππαδοκία εκεί όπου Γεννήθηκε ο Άγιος Παΐσιος και ακολουθεί όλα τα βήματα της οικογένειάς του, μέχρι που φτάνουν στην Ελλάδα για να καταλήξουν στην Κόνιτσα όπου και ανατράφηκε ο Άγιος μέχρι που έφυγε για το μέτωπο του πολέμου και τελικά για το Άγιο Όρος.

Μια ζωή γεμάτη Διωγμούς Δοκιμασίες.

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου έγινε τηλεοπτική σειρά και φιλοδοξεί να φέρει στα σπίτια μας τις σημαντικότερες στιγμές του Αγίου από την στιγμή που Γεννήθηκε, μέχρι και την κοίμησή του. Ο πρώτος κύκλος αφορά την πορεία του Αγίου μέχρι την στιγμή που μπήκε στο Άγιος Όρος.

Από τα Φάρασα της Καππαδοκίας μέχρι την Αθήνα, την Κόνιτσα αλλά και άλλα μέρη τα οποία σχετίζονται με την ζωή του Αγίου, το ταξίδι θα είναι μεγάλο και ιδιαίτερα συγκινητικό.
Το σενάριο είναι του Γιώργου Τσιάκκα, η σκηνοθεσία του Στάμου Τσάμη, η παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και η εκτέλεση παραγωγής της Green Olive.

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega

H σειρά προσπαθεί να προσεγγίσει το τεράστιο πνευματικό μέγεθος του Αγίου Παϊσίου. Ενός ανθρώπου της Εποχής μας που με την Μοναχική του Άσκηση και την θυσιαστική αγάπη που έδειξε στους συνανθρώπους του, έφτασε στην Θέωση και σήμερα τιμάται ως Άγιος της Εκκλησίας μας .
Στον πρώτο κύκλο παρακολουθούμε τη ζωή του Αγίου και της οικογένειας του, από την Γέννηση του μέχρι την Μοναχική Κουρά όπου παίρνει και το όνομα Παΐσιος.

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega

Ο Άγιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου 1924 και λίγες μέρες μετά Βαφτίστηκε από τον Άγιο Αρσένιο που του έδωσε και το όνομα του.

Η Γέννηση του Αγίου συμπίπτει μα τον ταυτόχρονο σχεδόν ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία . Μετά την Συμφωνία της Λωζάνης που μεταξύ άλλων προνοούσε και την μετακίνηση πληθυσμών, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται μαζί με όλους τους κατοίκους των Ελληνικών Χωριών της Καππαδοκίας και παίρνει τον δρόμο της Προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega

Μπροστάρης και Πνευματικός οδηγός τους ο Άγιος Αρσένιος ο οποίος πεθαίνει σαράντα μέρες μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα όπως προείπε, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Μετά από πολλές περιπέτειες και δύσκολες συνθήκες διαβίωσης εγκαθίστανται δυο χρονιά μετά στην Κόνιτσα της Ηπείρου. Εδώ μεγαλώνει ο μικρός Αρσένιος με την Γιαγιά του και την Μάνα του να του μεταδίδουν την βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει την Μοναχική ζωή. Ζει ως έφηβος την Ιταλική Εισβολή, την Κατοχή και αμέσως μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Κατατάσσεται στον Στρατό όπου Υπηρετεί ως Ασυρματιστής. Πολλά γεγονότα στην διάρκεια της θητείας του, καταμαρτυρούν την διαρκή θυσιαστική αγάπη που έδειχνε προς τους Συστρατιώτες του, βάζοντας πάντοτε τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα και εκθέτοντας τον σε πολλούς κινδύνους.

Με την Αποστράτευση του, ο Άγιος επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Σύντομα όμως επιστρέφει πίσω γιατί του ζητά ο πατέρας του, να τον βοηθήσει για την αποκατάσταση της αδελφής του Χριστίνας.

Για τρία χρόνια μένει στην Κόνιτσα δουλεύοντας στα χωράφια της οικογένειας ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και την τέχνη του Μαραγκού που ακολούθησε από παιδί.

Αφού συγκέντρωσε τα λεφτά που χρειάζονταν για την προίκα της αδελφής του, αναχώρησε οριστικά για το Άγιο Όρος τον Μάρτιο του 1953. Μετά από περιπλάνηση καταλήγει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega

Ως Δόκιμος πλέον αφιερώνεται με αυταπάρνηση στην Μοναχική ζωή. Μετά από τρία χρόνια βρίσκεται στην Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου γίνεται Μικρόσχημος Μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος.

Στέλνει μια φωτογραφία του στην μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για Μάνα του πια θα έχει την Παναγία.
Θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος όπου θα δούμε την Μοναχική πλέον πορεία του Αγίου που ξεκινά από το Άγιο ‘Ορος, περνά από την Ιερά Μονή Στομίου στην Κόνιτσα, την έρημο του Σινά, και πάλι στο Άγιο όρος.

Θα ζήσουμε τους μεγάλους Ασκητικούς του Αγώνες και την απίστευτη αγάπη του για τον κόσμο, τα αμέτρητα θαύματα που έκανε και τον απλανή τρόπο με το οποίο οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο του Θεού.

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega

Τέλος τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον Καρκίνο και την Οσιακή του Κοίμηση. Οι μετά θάνατον εμφανίσεις του και τα θαύματα που επιτελεί μέχρι σήμερα θα είναι ο επίλογος της σειράς.
Το πλούσιο καστ των Ηθοποιών πλαισιώνεται από τον Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Στάνκογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρη Ήμελλο, Δρόσο Σκότη, Δέσποινα Γκάτζιου, Μαρθίλια Σβάρνα και άλλοι πολλοί Ηθοποιοί.
Στον Ρόλο του Αγίου Παϊσίου ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

Ο Άγιος Παΐσιος έρχεται στο Τηλεοπτικό Κανάλι του Mega


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο