Ορθόδοξος Λόγος: Η ευλογία του Σταυρού στη ζωή μας


Στην Εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» της Κυριακής 27 Μαρτίου 2022, έγινε ένα αφιέρωμα στην Προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, όπως αυτή φαίνεται από τις δυσκολίες και το σήκωμα του προσωπικού Σταυρού της ζωή μας προσδοκώντας την Ανάσταση.

Η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών στην Προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού. Αντλώντας δύναμη από αυτόν, συνεχίζουμε την πορεία μας στην Ανάσταση. Αποτελεί μέσο Αγιασμού και ασπίδα προστασίας από κάθε κακό. Ο ίδιος ο Χριστός αναφέρει χαρακτηριστικά στους Μαθητές Του: «Ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι» (Ματθ. ιστ’ 24).

Ο Σταυρός του ανθρώπου είναι ο πόνος, οι δυσκολίες στη ζωή του, τα κρίσιμα ζητήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητά του, τα προβλήματα που ο ίδιος «βαστάζει» και για τα οποία αγωνίζεται καθημερινά. Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του σταυρό στο Γολγοθά, έτσι και ο ορθόδοξος χριστιανός φέρει ο ίδιος τον σταυρό του, που αναδεικνύει τον προσωπικό του αγώνα για σωτηρία και τελείωση.

Στην Εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» της Κυριακής 27 Μαρτίου 2022, ώρες 16:30′-17:20′, έγινε ένα αφιέρωμα στην Προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, όπως αυτή φαίνεται από τις δυσκολίες και το σήκωμα του προσωπικού Σταυρού της ζωή μας προσδοκώντας την Ανάσταση.

Στην Παρουσίαση της Εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας & Δημοσιογράφος, κ. Ιωάννης Λίλης.

Την Εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε σε Επανάληψη Διαδικτυακά ΕΔΩ.

Visits: 6


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο