Ομιλίες για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο


Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος είναι ένας εκ των τριών μεγάλων Ιεραρχών, Διδάσκαλος της οικουμένης και ένας από τους προστάτες των Ελληνικών Γραμμάτων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, τίθεται προς Προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, έως και τις 16 Νοεμβρίου, ημέρα που θα την υποδεχτεί το Αγρίνιο.

Υπάρχουν διαθέσιμα αφιερωματικά Βίντεο και παλαιότερες ομιλίες για τον Άγιο Ιωάννη Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, στην pemptousia.tv.

Παρακολουθήστε την ομιλία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, στο Συνοδικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, κατά την Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το 2019.

Προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας π. Εφραίμ.

Πατήστε στις εικόνες για να δείτε τις ομιλίες:

Ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος, της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην ομιλία του με θέμα: «Τα Γράμματα της Εξορίας», αναφέρεται στις Επιστολές του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που δεν εστάλησαν όταν ήταν στην Κωνσταντινούπολη ως Πατριάρχης, ούτε όταν ήταν στην Αντιόχεια ως Πρεσβύτερος, αλλά όταν ήταν στην Εξορία. Είναι Επιστολές τις οποίες γράφει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μιλάει για τον Βίο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από την Εορτή του Άγιου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το 2022.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο