Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα – Κάηκαν σπίτια στην Αττική – Προσευχές να μην υπάρξουν Νεκροί (VIDEO)


Συνεχίζονται οι μάχες των Πυροσβεστών, των Εθελοντών και όλων των Αρμοδίων σε όλα τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και έχουν εκκενωθεί αρκετές Περιοχές, ενώ στην Βόρεια Εύβοια είναι ανεξέλεγκτη.

Ακόμα πύρινα μέτωπα υπάρχουν στην Μεσσηνία τα οποία βρίσκονται σε ύφεση σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση χωρίς όμως να υπάρχει εφησυχασμός ενώ στη Ρόδο η φωτιά έχει ελεγχθεί πλήρως.

Οι ζημιές είναι μεγάλες με σπίτια να καίγονται σε όλη την Ελλάδα χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς, κάτι για το οποίο τόσο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όσο και ο Μακαριωτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος προσεύχονται αδιαλείπτως.

Αττική – Βαρυμπόμπη

Τιτάνιο αγώνα δίνουν στη μεγάλη πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης οι πάνω από 500 Πυροσβέστες και οι Εθελοντές για να κρατήσουν τις φλόγες στα όρια που μαίνονται και να μην ξεφύγουν ειδικά προς την Πάρνηθα, με την ελπίδα ότι με το πρώτο φως της μέρας που θα πετάξουν και τα εναέρια μέσα, θα μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη, που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δημοσιεύτηκε από τον κ. Σταύρο Γερμαλίδη στο οποίο φαίνονται οι Πυροσβέστες που παραλίγο να εγκλωβιστούν μέσα στη φωτιά. Οι Πυροσβέστες με το όχημά τους περνάνε μέσα από τις φλόγες του μετώπου για να βρεθούν στην ασφαλή πλευρά με τον κίνδυνο να είναι αισθητός.

Παρακολουθήστε:

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες Περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης.

Στο παραπάνω τρίγωνο υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες που δημιουργούν έναν πύρινο εφιάλτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να τις κρατήσουν στην περίμετρο.

Σώθηκε το Κρυονέρι

«Οι ηρωικές προσπάθειες των Δυνάμεων Κατάσβεσης φαίνεται ότι έχουν φέρει τα πρώτα αποτελέσματα, εμποδίζοντας το περασμα της φωτιάς στον Οικισμό Κρυονερίου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και επαγρυπνούμε μέχρι τον τελικό έλεγχο της πυρκαγιάς. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε Πυροσβέστες, Εθελοντές και όσους επιχειρούν και συνδράμουν όλη τη νύχτα έως και αυτή την ώρα» αναφέρει η Ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά παραμένουν κλειστοί από την Τροχαία όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην Περιοχή της πυρκαγιάς, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα τα Πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης σε όλη την Περιοχή, από την οποία απομακρύνθηκαν άρον-άρον όλοι οι κάτοικοι για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους, περιπολούν συνεχώς Αστυνομικές Δυνάμεις που έχουν τεθεί σε επιφυλακή με Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Συνολικά για την υλοποίηση των μέτρων από πλευράς Αστυνομίας συμμετέχουν στην Περιοχή 300 Αστυνομικοί, ενώ σε διαρκή ετοιμότητα είναι όλη η δύναμη της ΓΑΔΑ.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 520 Πυροσβέστες με 17 Ομάδες Πεζοπόρων Τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και Πεζοπόρα Τμήματα του Στρατού και πολλούς Εθελοντές Πυροσβέστες, με την συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων ΟΤΑ.

Εφιστά την προσοχή το Αστεροσκοπείο

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές Περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα).

Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις Περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων «Internet of Things». Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις τιμές του PM2.5 στην διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a10/cC0#10.21/38.021/23.7292

Σημαντική συμπληρωματική πληροφορία: Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5″ αναφέρει η ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου ενώ συνοδεύεται από την παρακάτω φωτογραφία.

«Δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Γυναίκες και τους Άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ κυρίως από τα Πεζοπόρα Τμήματα. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά Δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν» είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στο κινητό συντονιστικό κέντρο «Ολυμπος» στη Βαρυμπόμπη.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε «από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το Δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει» και πρόσθεσε «Όμως τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας. Έχουμε κάποιες μέρες ακόμη καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω από όλες και όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Τέλος ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους Εθελοντές που με τόση αυταπάρνηση, όπως είπε, αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Βόρεια Εύβοια

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, όπου έχουν ήδη καεί είκοσι χιλιάδες στρέμματα Δάσους! Κάτοικοι και πυροσβέστες πέρασαν δύσκολη νύχτα στη Λίμνη Ευβοίας. Η καταστροφή εκτιμάται πως είναι τεράστια σε Περιοχή που έσφυζε από ζωή και πράσινο, καθώς σε αυτήν υπήρχαν πολλά πεύκα.

Όλη τη νύχτα Πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα έδιναν μάχες για να συγκρατήσουν τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς συνεχώς άλλαζαν, συνεχώς αυξάνονταν, συνεχώς ξεπερνούσαν τις Γραμμές Άμυνας. Εκτείνονται από τα χωριά Δρυμώνας και Κουρκούλη ως τους οικισμούς Χρόνια και Σηπιάδα, σε μήκος που σε ευθεία ξεπερνά τα 9 χιλιόμετρα.

«Τούτη η απόλυτη καταστροφή δεν έχει προηγούμενο», σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. «Δεν μπορείς να αποτιμήσεις διαφορετικά τα περισσότερα από 15.000 στρέμματα της καταστροφής» πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννης, ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, από την πλευρά του πώς «το μέτωπο είναι τεράστιο» και η περασμένη νύχτα «δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία της Περιοχής».

Εκατοντάδες Πυροσβέστες, Εθελοντές καθώς και κάτοικοι της Περιοχής, χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες των Δήμων και της Περιφέρειας, όλη τη νύχτα έμοιαζαν να χάνονται στην τεράστια έκταση του μετώπου της φωτιάς. Οι φλόγες μαίνονται σε δύσβατη Περιοχή κι επιβαλλόταν συνεχώς Ανασύνταξη των Δυνάμεων για να μπορέσουν να τιθασεύσουν τον πύρινο γίγαντα.

«Ζητήσαμε ενίσχυση με Εναέρια Μέσα σε μία προσπάθεια να τιθασεύσουμε στις φλόγες και να περισώσουμε ότι μπορούμε», είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

«Εκκενώθηκαν με ασφάλεια 8 χωριά, για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή» και «σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν εκκενώσεις χωριών πιθανόν υπερβολικές, όμως ο βασικός στόχος μας ήταν και είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», εξήγησε.

Περί τα μεσάνυχτα έγιναν εκκενώσεις σε δύο ακόμη χωριά, το Καλαμούδι και το Δρυμώνα, τα οποία απέχουν σε ευθεία γραμμή κάπου 9 χιλιόμετρα από την Σηπιάδα, τον οικισμό Δυτικά της Λίμνης που ξεπέρασαν με ταχύτητα οι φλόγες για να σταματήσουν στη θάλασσα.

Εκατοντάδες Πυροσβέστες που μετακινήθηκαν στην περιοχή ακόμη και από την Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα είδαν πολλές φορές τις φλόγες να ξεπερνάνε τις Ζώνες Άμυνας ακόμη και μέσα στο βουνό, προς το Κουρκούλη είτε προς το Καλαμούδι και οι Αντιπυρικές Ζώνες που στήθηκαν τις τελευταίες ώρες δεν αρκούσαν για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την Περιοχή.

«Υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και εγκαταστάσεις που θα αποκαλυφθούν με το πρώτο φως» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος, που μαζί με τον Περιφερειάρχη βρέθηκε στο μέτωπό της φωτιάς ενώ την ίδια στιγμή ο Αντιδήμαρχος της Λίμνης κ. Λιάσκος τονίζει πως «κάηκαν οι οικισμοί Χρόνια και Σηπιάδα. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή. Οι καταστροφές που θα αποκαλυφθούν με το πρώτο φως της μέρας θα είναι εφιαλτικές».

Συνολικά 185 δωμάτια, 140 στην Αιδηψό και 45 στη Χαλκίδα, δέσμευσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να μπορέσει να μετακινήσει εκεί ανθρώπους που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους ούτε να περάσουν την νύχτα αλλού.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χρησιμοποιήθηκαν 55 από τα δωμάτια αυτά· πολλοί προτίμησαν να φιλοξενηθούν, και να περάσουν το βράδυ σε συγγενικά τους πρόσωπα ή κοντά στις περιουσίες τους, περιμένοντας μάταια πράσινο φως από τις Αστυνομικές Δυνάμεις, που είχαν απαγορεύσει την κυκλοφορία, να φτάσουν σε αυτές.

Ανάμεσα σε εκείνους που φιλοξενήθηκαν σε μισθωμένα δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αιδηψού ήταν παραθεριστές από κάμπινγκ των Ροβιών, καθώς, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Μπουρμάς στο ΑΠΕ ΜΠΕ, αντιμετώπισαν «αναπνευστικά προβλήματα και ζήτησαν να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία».

Παράκληση υπό την απειλή φωτιάς στην Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας

Με Παράκληση στην Παναγία απάντησε στην πύρινη λαίλαπα ο Hγούμενος Γέρων π. Γαβριήλ της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας στο φλεγόμενο Μαντούδι, το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021.

Σήμερα δε τελείται Θεία Λειτουργία, ενώ ο Ηγούμενος Παρακαλεί να ευχόμεθα στους Αγίους της Μονής.

Στο Μαντούδι έχουν καεί δεκάδες σπίτια και μαγαζιά. Τη φωτια πολέμησαν μόνο δύο Εναέρια Μέσα και αυτά πολύ αργά, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Μαντουδίου, που χαρακτήρισε την κατάσταση ως δραματική.

Προσευχές των Προκαθημένων

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου 2021 με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ.κ. Αθηναγόρα, εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς όλους όσους δοκιμάζονται αυτή την ώρα από την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στις γειτονικές Περιοχές.

Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύσει τους κατοίκους των απειλούμενων Περιοχών και να ενισχύει τις Δυνάμεις Πυρόσβεσης ώστε να κατασβέσουν το συντομότερο την πυρκαγιά. Ζήτησε δε από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τα αισθήματα Αλληλεγγύης και συμπαράστασης της Μητρός Εκκλησίας.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος, όπως κάθε Έλληνας, και εύχομαι και προσεύχομαι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος σε Δήλωση του, αναφερόμενος στις πυρκαγιές που πλήττουν διάφορες Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Μακαριωτάτου Αθηνών αναφέρει:

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος, όπως κάθε Έλληνας, και Εύχομαι και Προσεύχομαι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στο πλευρό όλων των αδελφών μας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία, στη Μάνη και σε άλλα μέρη της Πατρίδος μας, αλλά και σε όλα τα πλάσματα του Θεού, σε όλα τα έμβια όντα που ζουν με τρόμο την πύρινη λαίλαπα. Πρέπει, όμως, κάποτε να αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες, απέναντι στο περιβάλλον και στη φύση που ο Δημιουργός μας χάρισε και να αντιληφθούμε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα για την ανθρωπότητα».

Μήνυμα του Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

UA/GR

Μήνυμα συμπαράστασης του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου.

Εκ μέρους της τοπικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και εμού προσωπικώς, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στα θύματα και τους εκτοπισμένους των Δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου.Προσευχόμαστε στον Κύριο να σταματήσει αυτή τη φυσική καταστροφή και να φροντίσει όσους υποφέρουν από αυτήν σε Περιοχές της Ελλάδας, καθώς και στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού οι κάτοικοι αυτών των χωρών θα μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν σε μια ειρηνική και ήσυχη ζωή.«Καὶ ἐκέκραξαν πρὸς Κύριον ἐν τῷ θλίβεσθαι αὐτούς, καὶ ἐκ τῶν ἀναγκῶν αὐτῶν ἔσωσεν αὐτούς, ἀπέστειλε τὸν λόγον αὐτοῦ καὶ ἰάσατο αὐτοὺς καὶ ἐρρύσατο αὐτοὺς ἐκ τῶν διαφθορῶν αὐτῶν» (Ψαλμ. 106: 19-20).

Від імені помісної Української Православної Церкви та від себе особисто висловлюю щирі співчуття та підтримку постраждалим і евакуйованим унаслідок лісових пожеж у Греції та інших країнах Середземномор‘я.У молитві просимо Господа зупинити це стихійне лихо і зглянутися над тими, хто страждає від нього на грецьких островах, а також на Середземномор’ї та Балканах. Віримо, що з Божою допомогою жителі цих земель невдовзі зможуть повернутися до мирного спокійного життя.

«Взивали вони до Господа в скорботі своїй, і Він визволив їх від бід їхніх, послав їм слово Своє і зцілив їх» (Пс. 106: 19-20).

«Οι ώρες είναι κρίσιμες»

«Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Είπε πως σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για όλη τη χώρα, με πολλές και ιδιαίτερα δύσκολες στην αντιμετώπιση τους πυρκαγιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι μετράμε 81 Δασικές πυρκαγιές στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, ότι 40 μέτωπα είναι ανοικτά και επισήμανε πως η σημαντικότερη πυρκαγιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε στις 13:25 στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης σε δασική έκταση.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η κινητοποίηση και η επέμβαση ήταν άμεση δεδομένου ότι στην ευρύτερη Περιοχή υπήρχαν ήδη σε Διασπορά Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 520 Πυροσβέστες με 17 ομάδες Πεζοπόρων Τμημάτων, 150 οχήματα, 9 Ελικόπτερα, καθώς επίσης και 7 Αεροσκάφη.

Ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρία κύρια μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδώνες. Είναι μια επικίνδυνη πυρκαγιά που εξελίσσεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, προσέθεσε.

Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους, τόνισε ο υπουργούς Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στην Περιοχή της Βαρυμπόμπης.

«Θα αναφερθώ στις εκκενώσεις των οικισμών πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής», τόνισε ο υπουργούς και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πρωταρχικός μας στόχος η προστασία της ζωής

Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στην Περιοχή της Βαρυμπόμπης.

«Θα αναφερθώ στις εκκενώσεις των οικισμών πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής», τόνισε ο υπουργούς και πρόσθεσε ότι οι Υπηρεσίες του Κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των Περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο