Ολοκληρώθηκε το Α’ Έτος του Ακαδημαϊκού Προγράμματος «Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη»

Ολοκληρώθηκε το Α’ Έτος του Ακαδημαϊκού Προγράμματος «Βυζαντινή Μουσική - Ψαλτική Τέχνη»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Α΄ Έτος Σπουδών και οι Εξετάσεις του Β΄ Εξαμήνου του Ακαδημαϊκού Προγράμματος «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΨΑΛΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ», του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι Εξέτασεις διεξήχθησαν προφορικά σε πραγματικό χρόνο μέσω Διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας blackboard, την οποία χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εδώ και χρόνια για τα Εξ΄ Αποστάσεως μαθήματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών μαθημάτων.

Το Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΨΑΛΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ», είναι ένα πρωτοπόρο Παγκοσμίως στην παροχή Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, ολοκληρωμένο Πιστοποιημένο, Προπτυχιακό, Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα, δομημένο με μια σύγχρονη Ακαδημαϊκή προσέγγιση, που ενσωματώνει τις τεχνολογικές εξελίξεις στο νευραλγικό γνωστικό αντικείμενο της Ανατολικής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο τρίπτυχο της ιστορίας, θεωρίας και πράξης.

Μάλιστα η καινοτομία της Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, στην οποία βασίστηκε εξ΄αρχής το Πρόγραμμα, εξακτινίζει την Ορθόδοξη Βυζαντινή Παράδοση σε όλη την οικουμένη μέσα από την υψηλή Ακαδημαϊκή και Ψαλτική εμπειρία των Ελλογιμοτάτων Καθηγητών του και το υψηλό επίπεδο των Φοιτητών του, που εμπιστεύτηκαν ένα Διεθνές πρωτοποριακό Πρόγραμμα στον Τομέα της Ψαλτικής Τέχνης.

Ειδικότερα η δομή του Α΄ Έτους ήταν η εξής:

Α’ εξάμηνο:

• Προθεωρία Ψαλτικής Τέχνης Ι, Γεώργιος Δεμελής

• Υμνολογία ,Γεώργιος Φίλιας

• Εκφωνητική Ψαλτική Πράξη, Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος / Φώτιος Γιαννακάκης

• Ιστορική Επισκόπηση της Ψαλτικής Παράδοσης, Δημήτριος Μπαλαγεώργος

Β’ εξάμηνο:

• Προθεωρία Ψαλτικής Τέχνης ΙΙ, Γεώργιος Δεμελής

• Χειρόγραφη και Έντυπη Παράδοση του Ψαλτικού Ρεπερτορίου, Ιωάννης Λιάκος

• Ειρμολόγιο (Σύντομο), Γρηγόριος Αναστασίου / Σταμάτιος Κίσσας

• Θεολογική Προσέγγιση της Λατρείας, Γεώργιος Φίλιας

Το συγκεκριμένο Ακαδημαϊκό, Προπτυχιακό Πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο απ΄όλο τον κόσμο, να θεμελιώσει ή να εμπλουτίσει τις Ακαδημαϊκές του γνώσεις στον Τομέα της Βυζαντινής Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης Εξ’ Αποστάσεως, με σύγχρονο τρόπο και να αποκτήσει ένα Αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό Τίτλο Σπουδών με το κύρος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και τη διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου https://euc.ac.cy/el/programs/bachelor-byzantine-music-online/ ή να επικοινωνήσουν με τον συντονιστή του προγράμματος Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη στο τηλ (0030)6979552222.

Επισκέψεις: 1

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο