Οκτώ χρόνια από την Απαγωγή του Μητροπολίτου Χαλεπίου


Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από την 22α Απριλίου του 2013, όταν ο Επίσκοπος Χαλεπίου Παύλος, αδελφός του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου, και ο Συροϊακωβίτης Επίσκοπος Ιωάννης Ιμπραήμ έπεφταν θύματα απαγωγής, όταν επέστρεφαν μαζί στην Επισκοπική Έδρα τους στο Χαλέπι για την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Με Ανακοίνωση του για την ημέρα αυτή το Πατριαρχείο Αντιοχείας αναφέρει μεταξύ άλλων πως η απαγωγή παραμένει μια μαύρη στιγμή για τη Μέση Ανατολή και μια ημέρα κατά την οποία όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε τα δεινά που έχουν υποστεί οι χριστιανοί όλα αυτά τα χρόνια.

«Θυμόμαστε όλα αυτά τα γεγονότα με ραγισμένη καρδιά καθώς οκτώ χρόνια έχουν περάσει και ακόμα αναζητούμε δικαίωση. Θέσαμε αυτό το ζήτημα ενώπιον της Τοπικής και Διεθνούς κοινής γνώμης. Το διατηρούμε πάντα στην επικαιρότητα για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι χτυπάμε κάθε πόρτα προς κάθε εμπλεκόμενο προκειμένου να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα».

Οι δύο Επίσκοποι είχαν δεχθεί επίθεση από τζιχαντιστές της Αλ-Νούσρα, οι οποίοι σκότωσαν τον Διάκονο του Συροιακωβίτη Μητροπολίτη, που ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, ενώ άφησαν ελεύθερο τον συνοδηγό του, ο οποίος μετά την απαγωγή διέφυγε στο Κατάρ.

Το μοναδικό μήνυμα που πρόλαβε να στείλει ο Μητροπολίτης Παύλος από το κινητό του ήταν «μας έχει απαγάγει η Αλ-Κάιντα και μας πηγαίνουν προς στην Τουρκία».

Παρά τα όσα κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει για την τύχη των δύο Μητροπολιτών, καμία πληροφορία δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί και οι δύο Μητροπολίτες παραμένουν επίσημα «αγνοούμενοι».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο