Οικουμενικός Πατριάρχης ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Αρχειακή Ραδιοφωνική Εκπομπή π. Παναγιώτου Καποδίστρια για την απώλεια του Πατριάρχου (VIDEO – Αρχείο 1991)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ εξεδήμησε προς Κύριον στις 2 Οκτωβρίου 1991, η δε κηδεία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου στο αειλαμπές Φανάρι. Σύμπασα η Ορθοδοξία πενθούσε. Τότε, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο γράφων έκανε ειδικό αφιέρωμα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ζακύνθου και στο πλαίσιο της εκπομπής της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, με τίτλο “Αλήθεια και Επικαιρότητα”.

Από εκείνη τη μακρά σειρά εκπομπών μόνον αυτή διασώθηκε: Η αναθηματική εκπομπή μας για τον εκλιπόντα Πατριάρχη του Γένους, Δημήτριο τον Ταπεινό. Όπως γίνεται κατανοητό, μόλις την αποκτήσαμε, προ ολίγων ημερών, η χαρά μας ήταν μεγάλη, διότι διασώζει αφενός μεν τη βαθιά συγκίνηση όλων μας για τη μεγάλη απώλεια, αφετέρου δε τον διάχυτο σκεπτικισμό για την διαδοχή. Τριάντα χρόνια μετά, έχοντες Πρωθιεράρχη της Ορθοδοξίας τον νυν Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, γνωρίζουμε ότι οι καημοί και πόθοι της Ρωμιοσύνης, εκπεφρασμένοι διά του Μακαριστού Δημητρίου, απέκτησαν στεντόρεια φωνή στο υψιπετές παράστημα του Διαδόχου του.

Από την θέση αυτήν ευχαριστούμε θερμά όσους διέσωσαν, ψηφιοποίησαν και μας παρέδωσαν την αρχειακή αυτή πλην ξεχασμένη ραδιοφωνική εκπομπή μας!

π. Παναγιώτης Καποδίστριας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:  

Πηγή: http://www.nyxthimeron.com

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο