Ξεσηκωμός των πιστών για τη Μητρόπολη Περιστερίου


Τον τελευταίο καιρό οι φήμες για την αναστάτωση στις ενορίες της Μητρόπολης του Περιστερίου ολοένα και φουντώνουν με τις διαμαρτυρίες των πιστών να μοιάζουν με καζάνι που βράζει. Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για εκβιασμούς ιερωμένων και για απαξίωσή του ρόλου τους, επισκεφθήκαμε το μοναδικό μοναστήρι της περιοχής όπου και είδαμε με τα μάτια μας εικόνες που μόνο θεάρεστο πνεύμα δεν αποπνέουν.

Οι ιερείς που λειτουργούσαν την περασμένη Κυριακή στη θέση του ηγούμενου έφεραν μαζί τους συνοδεία «φουσκωτών» που θύμιζαν περισσότερο πόρτα σε νυχτερινά μαγαζιά. Προκλητικότατοι, επιδείκνυαν τα τατουάζ τους και με ύφος απειλητικό ήλεγχαν τους πιστούς οι οποίοι κοιτούσαν αποσβολωμένοι.Ο ηγούμενος της μονής, που από ότι καταλάβαμε από τη στάση του αποτελεί μια ήρεμη φυσιογνωμία, παρατηρούσε μαζί με τους παρευρισκόμενους τα όσα συνέβαιναν χωρίς να αντιδρά.

Ο κόσμος εξαγριώθηκε βλέποντάς τους απεσταλμένους της Μητρόπολης να καπνίζουν και να πίνουν καφέ μπροστά στον ιερό χώρο και αμέσως μετά ανενόχλητοι να μεταλαμβάνουν. Αυτοί είναι οι νέοι επίδοξοι ιερωμένοι που προορίζει ο Μητροπολίτης Περιστερίου για το μοναστήρι; Αυτή την αγιότητα και την πραότητα έχουν να επιδείξουν;

Για ποιο λόγο όμως συμβαίνουν όλα αυτά;

Όπως διαβάζουμε στο peristeri.org, «το μόνο εύρημα από τον απολογισμό της οικονομικής κατάστασης της τοπικής εκκλησίας που προβλημάτισε τον Περιστερίου Κλήμη λίγους μήνες μετά την χειροτονία του ήταν η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης νεοπαγούς Ιεράς Μονής, στις παρυφές της Πόλης, από την προηγούμενη διοίκησή της με 1.000.000 ευρώ». Το «εύρημα» αυτό εξηγεί πολλά για τη στάση και τις προθέσεις του σεβασμιότατου.

Ακόμα κι αν οι τοπικές αρχές αδιαφορούν για το θέμα, ο κόσμος είναι έτοιμος να λάβει δράση. Σύμφωνα με όσα έφτασαν στα αυτιά μας οι πιστοί ετοιμάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Πηγή: triklopodia.gr

Visits: 80


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο