Ξεκινά το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων Εκπαιδευτικών


Ξεκινά την ερχομένη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 6 το απόγευμα στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολόγων Εκπαιδευτικών με Διεθνή συμμμετοχή που Συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. υπό την ευθύνη της Καθηγήτριας και Δ/ντριας του Εργαστηρίου κ. Βάσως Μητροπούλου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη του οικείου Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης κ. Αλεξ. Κόπτση.

Το Συνέδριο με θέμα, «Σχεδιάζοντας και Διδάσκοντας Θρησκευτικά με τα νέα Προγράμματα Σπουδών. Διδακτικά Σενάρια για το Μάθημα των Θρησκευτικών», απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Στελέχη Εκπαίδευσης, σε Επιστήμονες των ΑΕΙ, σε Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Φοιτήτριες, σε Ερευνητές και Ερευνήτριες, σε Εκπροσώπους Κυβερνητικών και Μη Φορέων.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση Εργασιών που αφορούν Διδακτικές προσεγγίσεις στο Μάθημα των Θρησκευτικών με Διδακτικά σενάρια, που έχουν ως βάση τα νέα Προγράμματα Σπουδών και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Σύγχρονου Σχολείου και της κοινωνίας.

Στόχος είναι η Ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων από Εκπαιδευτικούς της Τάξης και η κατάθεση καλών Πρακτικών ώστε να προκληθεί γόνιμος προβληματισμός και δημιουργικός Διάλογος στην Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Η παρακολούθηση του Τριήμερου Συνεδρίου (23–25/02/24) θα είναι δυνατή εδώ, ενώ το Πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω αρχείο.

https://drive.google.com/file/d/1-ZgjVxmYsJgIZ-wK7FzuCKJS77qwlv14/view?usp=sharing

Visits: 9


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο