«Νύχτα σκέπασε και πάλι πολιτείες και χωριά και οι ψυχές μας περιμένουν»


Εγκύκλιο υψηλού πνευματικού περιεχομένου, έμφορτο σκέψεων και προβληματισμών που οφείλει να έχει ο κάθε χριστιανός, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά, κ. Σωτήριος ενόψει της μεγάλης Εορτής της Γέννησης του Θεανθρώπου.

«Νύχτα σκέπασε και πάλι πολιτείες και χωριά και οι ψυχές μας περιμένουν και είναι η θλίψη μας βαθιά. Μας φαρμάκωσε  το ψέμα και το μίσος το πικρό τ’ αδικοχαμένο αίμα αναρίθμητων νεκρών. Έλα Χριστέ μαςσε μας που Σε καρτερούμε, φέρε γαλήνη και παρηγοριά.

Ζόφος. Παχύ σκοτάδι. Μαύρα σύννεφα καλύπτουν τον ουρανό. Παντού πόλεμοι. Αιματοχυσίες. Άνθρωποι ξεριζωμένοι τρέχουν να βρούν κάπου ειρήνη. Πνίγονται στις θάλασσες. Αποδεκατισμένοι βρίσκουν νέες πατρίδες. Φοβερό να το ζεις.

Αυτοκτονούν και σκοτώνουν αθώους. Εξαγριωμένοι τζιχαντιστές κόβουν λαιμούς με μαχαίρι. Τι Θεός είναι αυτός στον οποίον πιστεύουν; Ασφαλώς ψεύτικος.

Κάθε αδικοσκοτωμένος είναι και ένας μικρός Χριστός. Δέκα τέσσερις χιλιάδες (14.000) αθώα παιδιά έσφαξε ο Ηρώδης. Δέκα τρία εκατομμύρια (13.000.000) χριστιανούς έστειλε στο μαρτύριο η ειδωλολατρική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Εκατό χιλιάδες (100.000) χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο, σήμερα. Διώχθηκε και διώκεται ο Χριστός.

Τον διώκει η απιστία. Η αθεΐα. Η θεωρία του υπερανθρώπου που θέλει να βάλει τον άνθρωπο στο θρόνο του Θεού. Οι ψεύτικες θρησκείες. Αυτές που διδάσκουν πως οι οπαδοί τους μπορεί να σκοτώνουν στο όνομα του Θεού.

Στα δύο χιλιάδες (2000) χρόνια του Χριστού επί της γης, πρώτη φορά ο χριστιανισμός λιγοστεύει. Τι θα κάνουμε οι χριστιανοί;

Θα φοβηθούμε; Θα παραδοθούμε άνευ όρων; Ασφαλώς όχι. Ζει κύριος ο Θεός. Ζει ο Χριστός . Ζει στις ψυχές των χριστιανών.

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών». Ο κάθε χριστιανός πρέπει να ρωτήσει. Έχω πίστη ως κόκκος συνάπεως; Μια τέτοια πίστη και βουνά μπορεί να μετακινήσει.

Μη φοβείσθε χριστιανοί. Η κακία ανέβασε την αρετή στον σταυρό. Τον Χριστό. Νόμισε, ότι Τον τελείωσε. Αλλά ο Χριστός πέθανε και αναστήθηκε. Νίκησε. Βασίλεψε και βασιλεύει.

Τούτα τα Χριστούγεννα να ρωτήσει ο καθένας τον εαυτό του. Βασιλεύει ο Χριστός στη ψυχή μου; Είμαι ειλικρινής και τίμιος χριστιανός; Ζω την πίστη μου; Ζει ο Χριστός μέσα μου; Αυτό είναι το παν για τον κάθε χριστιανό. Το παν είναι ο Χριστός. Ο Χριστός να είναι στη ψυχή του κάθε χριστιανού.

Καλά Χριστούγεννα με τον Χριστό στη ψυχή μας. Όπως νίκησε τον θάνατο ο Χριστός, θα νικήσει και την κακία που μαίνεται σήμερα».

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο