Νηστίσιμο Aραβικό πιλάφι


Τι νηστίσιμο θα μαγειρέψουμε σήμερα;

Aραβικό_πιλάφι

Υλικά


1. φλιτζάνι ρύζι καστανό (αναποφλοίωτο)
ή ¾ φλιτζανιού ρύζι καστανό και
¾ φλιτζανιού ρύζι κανονικό για πιλάφι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 ¾ φλιτζάνια ζωμό από
ή νερό
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
⅓ φλιτζανιού ασπρισμένα αμύγδαλα
⅓ φλιτζανιού σταφίδες
⅓ φλιτζανιού χοντροκομμένα ξερά
βερίκοκα
⅓ φλιτζανιού χοντροκομμένους χουρμάδες

#Εκτέλεση
Βάζουμε το ζωμό και το αλάτι να βράσει. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 περίπου λεπτά για το καστανό ρύζι. Αν έχουμε και άσπρο ρύζι, πρώτα βράζουμε το καστανό
ρύζι για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε το άσπρο ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί. Πρέπει να μείνει σπυρωτό. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τότε τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τους χουρμάδες. Τα σιγοψήνουμε για 2-3 λεπτά και τα προσθέτουμε στο πιλάφι μαζί με το ελαιόλαδο στα τελευταία 5 λεπτά. Το βάζουμε σε φόρμα και το ξεφορμάρουμε την ώρα του σερβιρίσματος.

#Σαρακοστιανά Μαριγούλας Κοκκίνου-Γεωργίας Κοφινά
Για να δείτε κι άλλες συνταγές αλλά και για Online αγορά https://bit.ly/3dIwquW


Εκδόσεις Πορφύρα-Ακρίτας

Τηλ. 2130291224

www.porphyrabooks.gr

Views: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο