«Να μην φορτωθούμε το βάρος του Σχίσματος» – Αποκλειστική Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (VIDEO)


Για την ανάγκη να επικρατήσει η ενότητα και να γεφυρωθούν οι αντιπαραθέσεις έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» και στον Αντώνη Μακατούνη λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας που είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση του δικαιώματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να χειριστεί το «καυτό» θέμα αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά και το δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου.

Όπως αποκαλύπτει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος είχε υποβάλλει σχετική επιστολογραφία στον Αρχιεπίσκοπο, εκθέτοντας τις παραμέτρους και την πολυπλοκότητα του όλου θέματος που θα απασχολήσει ή ακόμα και θα μονοπωλήσει την εκκλησιαστική επικαιρότητα τους επόμενους μήνες. Όπως λέει ο ίδιος ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές το όλο ζήτημα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ενώ θεωρεί ότι υπήρξε βιασύνη αφού ήταν προτιμότερο το θέμα να «ωριμάσει» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Τονίζει, επίσης, ότι δεν έλαβε χώρα κάποια ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει και στα ερωτήματα όσον αφορά στα λεγόμενα ορισμένων Ιεραρχών που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της  Ρωσικής πλευράς.

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο