«Να μεταδώσουμε όλοι μαζί την Πανδημία της Αγάπης»


Με το σύνθημα «Να μεταδώσουμε όλοι μαζί την πανδημία της αγάπης» θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος από τις 12 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στο σχετικό Μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών τονίζει τα εξής:

«Πορευόμαστε προς τα Άγια Χριστούγεννα μέσα στη δοκιμασία της πανδημικής κρίσης, η οποία πλήττει την πατρίδα μας και ολόκληρο τον κόσμο. Σχεδόν 200 περίπου οικογένειες, μόνο στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, θα υποδεχθούν τα Χριστούγεννα μέσα στο πένθος λόγω της πανδημίας.

Αλλά και πολλοί ακόμη αδελφοί μας, πενθούντες, νοσούντες από κορωνοιό ή από άλλες ασθένειες, αδελφοί πονεμένοι και δυσκολεμένοι από οικονομικά, οικογενειακά και άλλα προβλήματα, άνθρωποι μοναχικοί, γέροντες και γερόντισσες κατάκοιτοι, ορφανά παιδιά, άνεργοι νέοι, συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες και άλλες δυσχέρειες, κακοποιημένες γυναίκες και ψυχικά καταπονημένοι συνάνθρωποί μας, αναμένουν να γευτούν και αυτοί έστω λίγη από την λάμψη και το φως των Χριστουγέννων.

Οι εκατοντάδες ωφελούμενοι και καθημερινά σιτιζόμενοι στα Κέντρα Ενοριακής Αγάπης των Ενοριών μας, οι εκατοντάδες οικογένειες με περίπου 3.500 μέλη, που λαμβάνουν σε τακτική βάση βοηθήματα από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και από τα 24 Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Μητροπόλεως μας, οι εκατοντάδες γέροντες και γερόντισσες, που φιλοξενούνται στις τρεις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητροπολεώς μας, οι δεκάδες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που φιλοξενούνται δωρεάν στη Μαθητική μας Εστία στη Νέα Μαγνησία, τα χιλιάδες παιδιά, που επισκέπτονται και φιλοξενούνται όλο τον χρόνο στο Κατασκηνωτικό μας Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, τα ειδικά προγράμματα στήριξης για πολύτεκνες οικογένειες, για μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα και για ειδικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων πληθυσμού, τα φοιτητικά διαμερίσματα δωρεάν φιλοξενίας σπουδαστών στα πανεπιστημιακά τμήματα της περιοχής μας, τα χρηματικά βραβεία των αριστούχων μαθητών του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, αλλά και τα ειδικά δωρεάν προγράμματα του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ», καθώς και η στήριξη των αναγκών των κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού, αλλά και η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως των πυροπλήκτων αδελφών της Εύβοιας, της Μάνης και αλλού, των σεισμοπαθών αδελφών της Σάμου, της Θεσσαλίας και της Κρήτης, αλλά και των πλημμυροπαθών αδελφών στην Στερεά Ελλάδα και αλλού, όλο αυτό το τεράστιο έργο της αγάπης στηρίζεται κατά βάση στις Εθελοντικές και εκούσιες προσφορές είτε εξατομικευμένα με χρηματικές δωρεές στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου (Εθνική Τράπεζα, αριθμός Λογαριασμού: 

IBANGR6101103960000039629623222) είτε με την μαζική συμμετοχή όλων μας στον Έρανο της Αγάπης, έστω και με ένα κουπόνι.

Ένα κουπόνι στον Έρανο της Αγάπης είναι ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι των Χριστουγέννων για έναν αδελφό μας, που βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη.

Για τον λόγο αυτό, πατρικά και αδελφικά, σας προσκαλώ και σας παρακαλώ να στηρίξετε τη Διακονία της αγάπης της Εκκλησίας μας με όλη σας τη δύναμη.

Κάντε μία δωρεά στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεώς μας, για την οποία θα λάβετε νόμιμο παραστατικό δωρεάς αλλά και κυρίως διότι θα ξέρετε ότι το ποσό, ακόμη και το πιο ελάχιστο που θα προσφέρετε, θα πιάσει τόπο.

Στηρίξτε πάνω από όλα όμως τον Έρανο της Αγάπης.

Αγοράστε κουπόνια αγάπης από την Ενορία σας και προμηθευτείτε πολύ περισσότερα για τους οικείους σας και τους φίλους και γνωστούς σας.

Μέσα στην πανδημία του κορωνοιού εμείς συνεχίζουμε να προστατευόμαστε από την πανδημία της φονικής αρρώστιας και προτιμούμε να επιλέγουμε την πανδημία της ζωογόνου αγάπης.

Επιλέγουμε την πανδημία της αγάπης με τον Έρανο της Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Πανδημία αγάπης όλοι μας και παντού. Να μεταδώσουμε την πανδημία της αγάπης σε όλους. Να διασπείρουμε την πανδημία της αγάπης σε κάθε συνάνθρωπό μας.

Να μην αποκτήσει κανείς αντισώματα στην αγάπη. Διασπορά της αγάπης παντού!

Όλοι να γεμίσουμε αγάπη!!

Σας παρακαλώ, αδελφοί μου. Να κάνουμε το καλύτερο, που μπορούμε, με όλη μας την αγάπη!»

Views: 16


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο