Νέο Σεμινάριο Ψαλτικής θα διοργανωθεί από το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών


Το Ίδρυμα Μουσικής, η Σχολή και το Ωδείο, διοργανώνει ένα νέο «ΜΕΤΑΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, (από Φεβρουάριο έως και τελη Μαΐου) από τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο Παύλο Φορτωμά, μαθητή του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου του οικουμενικού Πατριαρχείου, Θρασυβούλου Στανίτσα. – θα διδαχθούν τα εξης: Α) Μελέτη Διαστημάτων Β) Μελέτη ποιοτικών σημείων Γ) χρονική Αγωγή Μαθημάτων Δ) Διδαχή αναπνοών για την σωστή απόδοση των μαθημάτων. Ε) Τονικότητα των κειμένων, σύμφωνα με το Πατριαρχικό Ύφος το οποίο παρέδωσε στους μαθητές του ο αείμνηστος Θρασύβουλος Στανίτσας.

Όλα τα παραπάνω θα ψάλλονται μαζί με τον Δάσκαλο για την καλύτερη Απόδοση των Ύμνων. Το μάθημα θα είναι μια φορά την Εβδομάδα κάθε Τετάρτη 5-7. Στο τέλος του Σεμιναρίου θα επιδοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Οι Εγγραφές ξεκινάνε στις 10 Ιανουαρίου, Πληροφορίες στο τηλ. 6972027279. κ. Απόστολος Ντέτσικας.

Να θυμίσουμε πως ήδη τρέχουν δυο Σεμινάρια με απόλυτη επιτυχία.

«Από τη σήμανση ρυθμικών ποδών και την επιλογή ισοκρατημάτων, στις ερμηνευτικές προσεγγίσεις της μελοποιίας και την Διεύθυνση Βυζαντινού χορού».

Με τον Κωνσταντίνo Αγγελίδη, Πρωτοψάλτη και Δάσκαλο της Ψαλτικής Τέχνης, Χοράρχη του Βυζαντινού Χορού του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & του Βυζαντινού Χορού «Τρόπος» μαζί με τον Γεώργιο Σάββα, πρωτοψάλτη και Υποψήφιο Διδάκτωρ Μουσικολογίας Πανεπιστημίου Λονδίνου.

Καθώς και και το τρίτο Σεμινάριο του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την «Διδασκαλία του Ισοκρατήματος» με τον Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. Γεώργιο Χατζηχρόνογλου, το οποίο μας ταξιδέυει μέσα από παραδείγματα και παλιές ηχογραφήσεις σε ένα υπέροχο ταξίδι γνώσης περί του ισοκρατήματος μελετώντας,

Α) Τη Μεθοδική Έρευνα και μελέτη στη τεχνική του ισοκρατήματος. Β) Τα Ιστορικά στοιχεία. Γ) Τους Κανόνες καταγραφής και σημειογραφία Ισοκρατήματος. Δ) Ισοκράτης και Ισοκράτημα. Ε) Σχόλια και παρατηρήσεις στις κατά τόπους μουσικές παραδόσεις. Στ) Παραδείγματα και Ασκήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, το Ωδείο και η Σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει σημαντικά Επιστημονικά-Ψαλτικά Σεμινάρια στο Τομέα της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με καταξιωμένους Μουσικοδιδασκάλους δίνοντας την ευκαιρία διεύρυνσης της Μουσικής γνώσης.

Visits: 14


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο