Νέο ξενόγλωσσο πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών στο ΑΠΘ


Νέο Ξενόγλωσσο Τμήμα Προπτυχιακών Σπουδών στη χώρα ξεκινά με την ίδρυση του Αγγλόγλωσσου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ αξιοποίησε τις Διατάξεις του Νόμου 4692/2020, ο οποίος, καταργώντας αγκυλώσεις προηγουμένων ετών, προβλέπει ότι τα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών ιδρύονται με απλοποιημένη διαδικασία και με μόνη απόφαση του Πανεπιστημίου δίχως οποιαδήποτε απαιτούμενη Έγκριση από το Υπουργείο.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η καλλιέργεια της εξωστρέφειας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ με τη Διδασκαλία της Ιατρικής Επιστήμης σε Φοιτητές από όλο τον κόσμο, καθώς και με τη διεθνή προβολή της χώρας σε Επιστημονικά πεδία. Περιεχόμενο του Αγγλόγλωσσου Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ αποτελεί η Διδασκαλία και η μετάδοση στους Φοιτητές των γνώσεων που απαιτούνται για την απόκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την εξάσκηση του Ιατρικού Λειτουργήματος.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Νίκο Παπαϊωάννου, συγχαίροντάς τον θερμά για την ίδρυση του νέου Αγγλόφωνου Τμήματος.

«Τα ΑΕΙ της Χώρας μας, διαθέτοντας πλέον τα θεσμικά εχέγγυα και την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης σε κάθε βήμα εξωστρέφειας, διευρύνουν τους ορίζοντές τους στον κόσμο, δημιουργώντας Ξενόγλωσσα Προπτυχιακά Τμήματα, αναπτύσσοντας Διεθνείς συνέργειες, καθιστώντας την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας πραγματικό μοχλό Ανάπτυξης και Διεθνούς ακτινοβολίας.

Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει τον ρόλο του Εκπαιδευτικού φάρου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στέκεται Αρωγός στις προσπάθειες των Πανεπιστημίων μας», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο