Νέο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ: Πάλι “χαρίζουν” λεφτά;


Τι μπορεί να πει πλέον κάποιος για τη σχέση κυβερνώντων και καναλαρχών! Επιεικώς προκλητικό μπορεί να χαρακτηρίσουμε το Νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Κάνουν έκπτωση της τάξης του 98%, στα λεφτά που πρέπει να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις Άδειες εθνικής εμβέλειας. Η κυβέρνηση επιβραβεύει, για άλλη μια φορά, τους καναλάρχες αφού μειώνει τη δόση που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 ως αντίτιμο για τις Άδειες Εθνικής Εμβέλειας, από τα 3.5 εκατ. ευρώ στα 50.000 ευρώ.

Το Νομοσχέδιο έχει όμως και μια προϋπόθεση για την μείωση, ουσιαστικά για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Και αυτή είναι ότι τα κανάλια θα πρέπει να έχουν προβεί μέσα στο 2020 σε αντίστοιχες δαπάνες για αγορά και παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος ή για άλλο έξοδο τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών. Άρα αγόρασαν τον εξοπλισμό τους με χρήματα από κρατική επιχορήγηση. Επίσης παρέχεται περαιτέρω διευκόλυνση στα κανάλια τα οποία θα μπορούν πλέον να καταβάλλουν σε περισσότερες δόσεις το αντίτιμο για τη δόση του 2021.

Με άλλες διατάξεις απελευθερώνονται από κάθε περιορισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας οι αποδοχές του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, αλλά και του προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και προβλέπονται αυξημένα μισθολόγια για στελέχη της ΕΡΤ. Επίσης σε άλλη παράγραφο, ορίζεται πως το ΕΣΡ με απόφαση του, ορίζει το ύψος των πρόσθετων αμοιβών των πάσης φύσεως επιτροπών και ομάδων εργασίας που συγκροτεί.

Φαίνεται πλέον ότι έτσι κερδίζεται η στήριξη και κάποιες γλώσσες που προτρέχουν λένε ότι όλα αυτά γίνονται καθόσον πάμε ολοταχώς για πρόωρες εκλογές.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο