Νέο εργαλείο Play Store: Κάνει την εγκατάσταση apps πιο γρήγορη στο Android


Οι εφαρμογές γίνονται όλο και πιο μεγάλες σε μέγεθος, κάτι που επηρεάζει άμεσα τους πόρους και το πρόγραμμα δεδομένων σου.

Η Google έχει προσπαθήσει να το καταπολεμήσει με τα App bundles, ένα σύστημα που επιτρέπει στους developers να δημιουργούν πολλαπλές εκδόσεις των εφαρμογών για τις διάφορες συσκευές που υπάρχουν, με το Play Store στη συνέχεια να προβαίνει στο download των κατάλληλων apks στη συσκευή του χρήστη.

Όταν ανοίγεις μια εφαρμογή για πρώτη φορά, η Google θα παρακολουθήσει ποια μέρη της εφαρμογής χρησιμοποιείς και ποια όχι. Για παράδειγμα, αν κατεβάσεις το Instagram, και ξοδέψεις τα πρώτα 10 λεπτά ρυθμίζοντας το προφίλ σου και αναζητάς φίλους, αν κάτι τέτοιο το κάνει ένας σεβαστός αριθμός χρηστών, τότε το Play Store θα κατεβάσει αυτό το τμήμα του app πρώτα, αφήνοντας τα διάφορα posting tools να εγκατασταθούν λίγο αργότερα.

Τα δεδομένα που θα αντλήσει η Google, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και για την καλύτερη διαχείριση των πόρων στη συσκευή σου. Αντί να ανοίγει ολόκληρο το app στη RAM, το τηλέφωνο θα φορτώνει τα μέρη του app που χρησιμοποιείς πιο πολύ, μειώνοντας το load στον επεξεργαστή και την ποσότητα RAM που χρησιμοποιείται.

Σύμφωνα με πολλές διαφορετικές πηγές, το νέο αυτό εργαλείο αρχίζει να εμφανίζεται σε πολλούς χρήστες, με μια ειδοποίηση ότι το app installation optimizer είναι ενεργό. Το pop up message ξεκαθαρίζει ότι τα δεδομένα που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της διαδικασίας εγκατάστασης εφαρμογών.

Διώξε θόρυβο και τη θόλωση από τις φωτογραφίες σου με τα νέα εργαλεία του Google Photos

Αν και το feature είναι ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής, το καλό είναι ότι η Google αναφέρει ακριβώς που και πως να το απενεργοποιήσεις στο Settings menu. Να περιμένεις να δεις την ειδοποίηση σύντομα στο smartphone σου στο μέλλον.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο