Νέα Σχολική Χρονιά για το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το Σχολικό Έτος: 2021 – 2022


Το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υλοποιώντας το ευγενές όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερωνύμου β΄, συνεχίζει με επιτυχία και φέτος την λειτουργία του στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με το Ωδείο του Ιδρύματός μας, στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Κωστή Παλαμά 7 στα Πατήσια στην Αθήνα.

Το νέο αυτό κτίριο είναι πραγματικά ένα στολίδι με όλες τις απαραίτητες εκ του νόμου προδιαγραφές που μαζί με το δοκιμασμένο και αξιόλογο έμψυχο προσωπικό, Καθηγητές και Υπαλλήλους, μπορεί να φιλοξενήσει και να στεγάσει το όνειρο του καθενός και της καθεμιάς να μάθει μουσική σε ένα όμορφο χώρο επίσημο, αναγνωρισμένο από το κράτος και με πιστοποιημένους τίτλους σπουδών.

Επίσης στο Ωδείο λειτουργεί στούντιο ηχογραφήσεων για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η Βυζαντινή Μουσική διδάσκεται από καταξιωμένους καθηγητές Ιεροψάλτες και ο πτυχιούχος ή διπλωματούχος λαμβάνει επίσημο πτυχίο, με το οποίο μπορεί να σταδιοδρομήσει ως Δάσκαλος Μουσικής και Ιεροψάλτης. Στο Ωδείο μπορεί κάποιος να διδαχθεί όλα τα κλασικά μουσικά όργανα, κιθάρα, πιάνο, βιολί, κρουστά, καθώς και φωνητική, τραγούδι και ορθοφωνία από επαγγελματίες Καθηγητές Μουσικής.

Επίσης από φέτος λειτουργεί και το μουσικό εργαστήρι Μορφολογίας Εκκλησιαστικού Μέλους και Διεύθυνσης Βυζαντινού Χορού, με τον καταξιωμένο πρωτοψάλτη και δάσκαλο της ψαλτικής τέχνης Κωνσταντίνο Αγγελίδη και τον Γεώργιο Σάββα.

Στην Σχολή του Ιδρύματος στον ίδιο χώρο, διδάσκονται όλα τα παραδοσιακά και λαϊκά όργανα, όπως κανονάκι, λαούτο, σαντούρι, βιολί κλαρίνο, λύρα, φλογέρα και άλλα.

Το Ίδρυμα Μουσικής παρέχει μετά από ακρόαση, για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής καθώς και για το Ωδείο, υποτροφίες σε ενδιαφερόμενους, οι οποίοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν τα συμβολικά δίδακτρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περσινή χρονιά κατά την οποία χορηγήθηκαν 25 υποτροφίες, χάριν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Α.Α.

Η φοίτηση στη Σχολή και το Ωδείο μας δεν έχει όριο ηλικίας. Η αγάπη μας σε αυτό που κάνουμε είναι ταυτισμένη με το κοινό όραμα και διάθεση για τη μουσική γνώση. Σας περιμένουμε σε αυτήν την μοναδική εμπειρία.

Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος

Γ. Διευθυντής Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α.

Πληροφορίες εγγραφές στην ιστοσελίδα μας, www.sholi.gr

Για εγγραφές Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 15:00-20:00 και Πέμπτη, Παρασκευή πρωί 09:00-14:30 και απόγευμα 15:00-20:00.

Τηλέφωνα Γραμματείας

6988996060

6946767747

21 111 64 983

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο