(Νέα έκδοση) Μελετήματα Εκκλησιαστικής και Δημοτικής Ελληνικής Μουσικής – Του Γεωργίου Χατζηθεοδώρου


Με πολλή χαρά σας παρουσιάζουμε το τελευταίο πόνημα τού Άρχοντος Μαΐστορος τής Μ.τ.Χ.Ε. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου με τίτλο “Μελετήματα Εκκλησιαστικής και Δημοτικής Ελληνικής Μουσικής”, από τις Εκδόσεις Επτάλοφος.
“… Ελληνική εκκλησιαστική μουσική – Ελληνικό δημοτικό τραγούδι. Δύο έννοιες διαφορετικές, αλλά όμως παράλληλες και συναφείς. Μία η πηγή και δύο τα ρυάκια της, το κάθε ένα με το δικό του δρόμο. Βέβαια, κάπου απομακρύνονται, κάπου πλησιάζουν, και κάπου σμίγουν. Το περισσότερο, πάντως, προχωρούν παράλληλα προκειμένου να εξυπηρετήσει το κάθε ένα το δικό του σκοπό και το δικό του προορισμό…
…Έχοντας λοιπόν, ως βάση την δια βίο ενασχόληση και εμπειρία μου, με τα παραπάνω αντικείμενα, μάζεψα επιλεκτικά μερικά κείμενά μου…τα παραδίδω σ’ αυτό το βιβλίο, ως μέρος από το απόσταγμα της πολύχρονης ερμηνευτικής προσπάθειάς μου…
…Σημειώνω ότι το βιβλίο χωρίζεται ανάλογα με τα κείμενα σε δύο μέρη. Στο πρώτο, που αφορά καθαρά την εκκλησιαστική μας μουσική και στο δεύτερο που τα κείμενα αναφέρονται στη δημοτική μας μουσική. Επίσης σημειώνω ότι, τα κείμενα, ως επι το πλείστον, καταχωρίζονται με την αρχική τους μορφή, όπως δηλαδή πρωτοδημοσιεύτηκαν ή πρωτοπαρουσιάστηκαν σε συνέδρια κ.α. … Πέραν αυτοί και επειδή τα περισσότερα από αυτά εκφωνήθηκαν σε συνέδραι με περιορισμένο χρόνο ομιλίας, δεν παραπέμπουν ιδιαίτερα σε πολλές πηγές και δεν έχουν πολλές υποσημειώσεις.
Επιπρόσθετα έχω επισυνάψει και ένα ένθετο cd, στο οποίο περιλαμβάνονται τα ηχητικά παραδείγματα που παραπέμπω σε κάποια από τα κείμενά μου, με την αντίστοιχη αρίθμηση…”
(Εκ του Εισαγωγικού Σημειώματος)Η ιστοσελίδα μας εύχεται στον Άρχοντα Μαΐστορα τής Μ.τ.Χ.Ε. Γεώργιο Χατζηθεοδώρου, ο Θεός να τού χαρίζει υγιεία σωματική και ψυχική ώστε να συνεχίσει την πολύτιμη προσφορά του στην Εκκλησιαστική μας μουσική και το Ελληνικό δημοτικό τραγούδι. 


Σελίδες: 547

Κόστος βιβλίου: 35€

Διάθεση από τον ίδιο τον κ. Χατζηθεοδώρου. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937401271, 

E-mail: maistwr@gmail.com

Facebook: Εδώ

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο