Μια μοναδική Συναυλία από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ζωντανά στην ΕΡΤ 3


Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Γαλιλαίας, ετοίμασε μια μοναδική Συναυλία εν όψει των Εκδηλώσεων Μνήμης ολόκληρου του Πολιτισμένου κόσμου, για την 106η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς και τους Νεότουρκους.
Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα και θα διευθύνει ο Μαέστρος Μίλτος Λογιάδης, ενώ συμπράττει η Σοπράνο Συρανούς Τσαλικιάν.
Θα απαγγείλουν Ποίημα, ο Νίκος Κολοβός (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος) και η Αραξία Γκαναπετιάν (στα Αρμενικά).
Θα ακουστούν Αποσπάσματα από το έργο του Χρήστου Χατζή Light from the Cross (Φως εκ του Σταυρού) βασισμένο σε Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας της Αρμενικής Εκκλησίας και έργα των διαπρεπών Αρμενίων συνθετών Mirozyan και Khachaturian.
Η Συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3 το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 22:00 το βράδυ.
Η Γενοκτονία των Αρμενίων έχει αναγνωρισθεί Ομόφωνα από την Ελληνική Βουλή από το 1996 και η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα Μνήμης των θυμάτων.

Ο Χρήστος Γαλιλαίος είναι ένας Ελληνο – Αρμένιος διακεκριμένος Βιολιστής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Μουσική, σε Αθήνα, Γερμανία και ΗΠΑ και διακρίθηκε σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Διεθνώς είναι Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους κλασικούς Μουσικούς της Σύγχρονης Εποχής.
Πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κι από την πρώτη στιγμή, παρά τα προβλήματα της Πανδημίας και τους περιορισμούς, μπόρεσε και έδωσε νέα πνοή στο Μέγαρο, εντάσσοντας στο Πρόγραμμά του σημαντικές Εκδηλώσεις, υψηλών προδιαγραφών, όπως αυτή της Επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο