Μια ευχάριστη ημέρα για την εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας


Η Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, υπήρξε μια εξαιρετικά ευχάριστη ημέρα για την εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κ. Συμεών, βρέθηκε κοντά στη σχολική κοινότητα για να τελέσει Αγιασμό για την αρχή του μήνα και να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα, καθώς επίσης για να επιδώσει χρηματικά βραβεία στους αριστεύσαντες κατά το Α΄Τετράμηνο μαθητές όλων των Τάξεων, Γυμνασίου και Λυκείου.

Έτσι για το Σχολείο ήταν αφενός μεν ημέρα χαρμόσυνη, αφετέρου δε ημέρα σημαδιακή, σημειώνει στην ανακοίνωση του το ιστορικό Σχολείο. «Χαρμόσυνη διότι είχαμε κοντά μας το Σεπτό Ποιμενάρχη, ο οποίος απένειμε τα χρηματικά βραβεία σε όλους τους Μαθητές οι οποίοι αρίστευσαν. Ήταν όμως και ημέρα σημαδιακή, διότι η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου για Βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας, σημαίνει και μια νέα εκκίνηση για ολόκληρη τη μαθητική μας κοινότητα, μια εκκίνηση η οποία ευελπιστούμε ότι θα δραστηριοποιήσει ακόμη περισσότερο τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στην προσπάθειά τους για εκπλήρωση των ευγενών επιθυμιών τους, καθώς και στον αγώνα τους για κατάκτηση των υψηλότερων κορυφών της γνώσης».

«Διερμηνεύοντας, λοιπόν, τα συναισθήματα ολόκληρης της σχολικής μας κοινότητας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και ευχόμαστε οι Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, Προστάτες της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, να του χαρίζουν υγεία και δύναμη επ΄αγαθώ του Σχολείου μας, επ΄ αγαθώ του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεώς, επ΄ αγαθώ του λαού της Φθιώτιδας», καταλήγει η Ανακοίνωση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασης του στη Λαμία, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορική Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά, τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ήδη εμφανή. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών της Σχολής, του Γυμνασίου και του Λυκείου, έχει διπλασιαστεί, ενώ σοβαρά έργα υποδομής, αλλά ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και άλλα ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Η ανακατασκευή της στέγης του Ναού του Αγίου Στυλιανού, οι νέες Υγειονομικές Εγκαταστάσεις, τα Εργαστήρια Αγιογραφίας και Εκκλησιαστικών Τεχνών, η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός των Αιθουσών με προτζέκτορες και διαδραστικούς πίνακες, η διαμόρφωση συγχρόνων Αθλητικών Εγκαταστάσεων στον Αύλειο Χώρο, η Ένταξη Έργων Περιφράξεως και η Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος χώρου στο τεχνικό πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η χορήγηση φορητών ηλεκτρονικών Συσκευών στα παιδιά για τα Διαδικτυακά τους Μαθήματα, η ενίσχυση με προσωπικό κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ για την καλύτερη λειτουργία της Σχολής σε συνεργασία με την Κεντρική Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και τον Άγιο Πρόεδρο της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και πολλές άλλες παρεμβάσεις, αποτελούν μερικές μόνο από τις πολλές ψηφίδες του ουσιαστικού ενδιαφέροντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών για την Σχολή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προχώρησε σε ένα μεγάλο θεσμικό και ιστορικό βήμα καθώς, από τη φετινή Σχολική Χρονιά επέτρεψε και τη φοίτηση κοριτσιών στη Σχολή, καθώς είναι μία Σχολή, η οποία έχει δύο βασικούς άξονες: αφενός μεν να προετοιμάζει τα παιδιά, τα οποία έχουν κάποια ιδιαίτερη κλίση προς την αγία ιερωσύνη, αφετέρου όμως να αποτελεί ένα γενικό Σχολείο με κατεύθυνση στον Ορθόδοξο Πολιτισμό, στην Εκκλησιαστική Τέχνη, στην Εκκλησιαστική παράδοση, αλλά και στην ζωντανή ιστορία αυτού του τόπου, με την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρότυπο Σχολείο, τόσο ίδιο και συγχρόνως τόσο ιδιαίτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία.

Στο φετινό μάλιστα Αγιασμό για την νέα Σχολική χρονιά, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας, παρά τη δυσκολία της Πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος προχώρησε και σε δύο ακόμη δώρα προς τους μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής:

Πρώτον, προσέφερε σε όλους τους μαθητές της Σχολής το δικαίωμα Δωρεάν φοίτησης στο Ωδείο της Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά για πληρέστερες Μουσικές Σπουδές, πέρα από αυτές τις οποίες λαμβάνουν στην κυρία Εκπαίδευσή τους.

Δεύτερον, προσέφερε ο κ. Συμεών στους μαθητές ένα θελκτικό κίνητρο για περισσότερη μελέτη και περισσότερη μάθηση, αλλά και για στόχευση της αριστείας.

Τον Σεβασμιώτατο στην επίσκεψή του συνόδευσαν ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος και ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και Εντεταλμένος Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης Ειδικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, ενώ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος και Μέλος της Σχολικής Εφορίας κ. Αικατερίνη Καλογήρου.

Επισκέψεις: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο