Μητρόπολη Κορέας: Διευκρινήσεις για τον κορωνοϊό

Μητρόπολη Κορέας: Διευκρινήσεις για τον κορωνοϊό

Σε διευκρινιστική Ανακοίνωση σχετικά με την Τέλεση της Θείας Λειτουργίας τις επόμενες εβδομάδες, μεσούσης της επιδημίας του κορωνοϊού και των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται, προχώρησε η Μητρόπολη Κορέας του Οικουμενικού Θρόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Επειδή ορισμένοι ρωτούν εάν θα λειτουργούν οι Ναοί μας τις προσεχείς Κυριακές εξ αιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης του κοροναϊού Covid-19 στην Πατρίδα μας, επικοινωνούμε μαζί σας και πάλι για να σας εξηγήσουμε τα εξής:

Οι Ιερείς μας σε κάθε Ναό θα συνεχίσουν να τελούν την θεία Λειτουργία γιατί το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας είναι η σπουδαιότερη Προσευχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Πάντοτε, αλλά ιδιαιτέρως σε Περιόδους κρίσεων και έντονων Κοινωνικών προβλημάτων (πολέμων, ασθενειών, λοιμών, λιμών, σεισμών, πυρός, πλημμυρών, τυφώνων κ.λπ.), η Εκκλησία προσεύχεται για τους πιστούς της και για όλο τον κόσμο.

Έτσι και τώρα λόγω της απειλής εκ του Κοροναϊού η Εκκλησία πρέπει να προσεύχεται και μάλιστα πιο εντατικά. Η Θεία Λειτουργία θα τελείται για όσους συμμετάσχουν και για όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν για κάποιο σοβαρό λόγο.

«Μνήσθητι, Κύριε, τοῦ περιεστῶτος λαοῦ καὶ τῶν δι᾽ εὐλόγους αἰτίας ἀπολειφθέντων καὶ ἐλέησον αὐτοὺς καὶ ἡμᾶς κατὰ τὸ πλῆθος τοῦ ἐλέους σου». Αὐτὴν τὴν προσευχὴ λέμε ἀμέσως μετὰ τὸν καθαγιασμὸ τῶν Τιμίων Δώρων κάθε φορὰ ποὺ τελοῦμε τὴν Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου.

Όποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει η υγεία του από την συμμετοχή του στην Θεία Λειτουργία γιατί π.χ. ανήκει στις ευπαθείς Κοινωνικές ομάδες, ή γιατί νιώθει σωματική αδυναμία, ή γιατί τα συγκοινωνιακά μέσα που χρησιμοποιεί για να πάει στον Ναό είναι επικίνδυνα για την υγεία του, ή δυσκολεύεται για οποιοδήποτε άλλο λόγο, είναι ελεύθερος να μη συμμετάσχει.

Την ώρα της Θείας Λειτουργίας ας προσεύχεται στο σπίτι του. Το πρωταρχικό ενδιαφέρον της Εκκλησίας είναι, ως γνωστόν, ο άνθρωπος και η υγεία του.

Ευχόμαστε ο Κύριος να σας προστατεύει από κάθε κακό, να βοηθήσει ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον ιό στην χώρα μας και σ᾽ όλο τον κόσμο, και να περάσετε καλή και ευλογημένη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “Μητρόπολη Κορέας: Διευκρινήσεις για τον κορωνοϊό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο