Μητροπολίτης κ. Ιώβ Πατριαρχείου Γεωργίας: «Είδαμε για άλλη μια φορά ότι οι Ρώσοι δεν είναι Χριστιανοί με πράξεις αλλά μόνο με λόγια»


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρουίσι και Ουρμπνίσι και μόνιμο Μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας κ. Ιώβ μίλησε για τον Πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία κατά της Δημοκρατικής Ουκρανίας, αμφισβητώντας την πραγματική πίστη των Ρώσων.

«Σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, βλέπετε τι συμβαίνει στην Ουκρανία και μπορεί να φτάσουμε ακόμη και σε ένα μεγαλύτερο πόλεμο!

Βλέπετε σήμερα όλα έχουν φανερωθεί πλέον λες και η Ρωσία είναι μια ορθόδοξη χώρα και ναι ίσως είναι, αλλά η ηγεσία της δεν είναι ορθόδοξη! Με τη συμπεριφορά τους, με τις αποφάσεις τους δεν είναι καν Χριστιανοί!

Ακόμα κι η ένδοξη βασίλισσά μας Ταμάρα της Γεωργίας, όταν την πάντρεψαν με Ρώσο Γεώργιο είχα την υποψία κι αμφιβολία εάν οι Ρώσοι είναι στην πραγματικότητα χριστιανοί στην πράξη!  Αυτή η υποψία εκφράστηκε τον 11ο αιώνα και βλέπετε στον 21ο αιώνα διαπιστώνουμε το ίδιο. Βλέπετε ότι οι Ρώσοι δεν είναι χριστιανοί με την πράξη αλλά μόνο με τα λόγια!

Αν κοιτάξουμε την ιστορία θα δούμε ότι οι Ρώσοι δεν έφεραν καλό σε κανέναν. Στην περίπτωση της Γεωργίας σκότωσαν τους Πατριάρχες μας, εξόρισαν τους ιερείς, κατάτρεχαν τους ναούς, μας απαγόρευσαν να προσευχόμαστε στη μητρική μας γλώσσα και μας αφαίρεσαν την Αυτοκεφαλία!  Επομένως, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι Ρώσοι, φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους!» τονίζει ο Μητροπολίτης κ. Ιώβ.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο Μητροπολίτης Ιώβ είναι επίσης ένας από τους πρώτους αρχιερείς του Πατριαρχείου Γεωργίας ο οποίος υποστήριξε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Το 2019 ο Σεβασμιώτατος Ιώβ έστειλε τους εκπροσώπους του στο Κίεβο, στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, μεταφέροντας τα Συγχαρητήρια και ευχές.

Πηγή: Εκκλησιαστικά Νέα της Γεωργίας

Visits: 5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο