Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ Πατριαρχείου Γεωργίας: «Όποιος Πατριάρχης ή Επίσκοπος υποστηρίζει τις ενέργειες της Ρωσίας είναι Αιρετικός – Δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία»

Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ Πατριαρχείου Γεωργίας: «Όποιος Πατριάρχης ή Επίσκοπος υποστηρίζει τις ενέργειες της Ρωσίας είναι Αιρετικός - Δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία»

Στις 20 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεμοκμέντι κ. Ιωσήφ, Μέλους της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας, εκφώνησε Κήρυγμα μετά τη Θεία Λειτουργία, στο οποίο αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες που προκάλεσε η Ρωσία με τον Πόλεμο στην Ουκρανία και τόνισε:

«Κάποιοι, συμπεριλαμβανομένου του κλήρου, ειλικρινά ντρέπομαι γι’ αυτούς, βγαίνουν και λένε ότι η Ουκρανία τιμωρείται επειδή ήταν αμαρτωλή χώρα και ότι η Ρωσία δεν τιμωρείται επειδή δεν είναι αμαρτωλή… Πώς μπορεί ένας κληρικός να δικαιολογήσει τη δολοφονία παιδιών;

Πώς μπορεί ένας κληρικός να δικαιολογεί το θάνατο του άλλου ανθρώπου; Μιλάνε για «Αγία Ρωσία»… είναι Αγία η Ρωσία όταν εισέβαλε στην Ουκρανία; Βλέπουμε ότι οι πόλεις ισοπεδώνονται. Είναι άγια πράγματα αυτά; Αυτές είναι ψεύτικες προφητείες!

Μερικοί ξέρετε τι υποστηρίζουν, γιατί δέχθηκε επίθεση η Ουκρανία; Το ουκρανικό κράτος ήταν πολύ αμαρτωλό και η Ρωσία ήρθε να εκπληρώσει το θέλημα του Θεού να μην ζουν πλέον οι Ουκρανοί στην αμαρτία. Αυτό δεν είναι αίρεση;  Ίσως δεν πρέπει να το λέω, αλλά πώς είναι δυνατόν να μην το πω, αλλά εάν ο Πατριάρχης και οι Επίσκοποι υποστηρίζουν αυτό το πράγμα, είναι πραγματικά αιρετικοί και δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία», είπε ο Μητροπολίτης Ιωσήφ.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Μητροπολίτης Ιωσήφ τόνισε ότι κανείς επί της γης δεν έχει δικαίωνα να κρίνει τους άλλους, καταδικάζοντας τις ενέργειες των Ρώσων ως «ιερά εξέταση», και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις του Πατριάρχη Ρωσίας Κυρίλλου, ο οποίος τόνισε ότι η Ουκρανία τιμωρείται για τα “gay pride”.

«Κάποτε οι Ρωμαιοκαθολικοί έκαναν τις «ιερές εξετάσεις», καίγοντας τους ανθρώπους στη φωτιά και για να δικαιολογούσαν τις πράξεις τους υποστήριζαν ότι με αυτή τη φωτιά και βάσανο που δέχονται αγιάζονται… Καταλαβαίνετε τι έλεγαν; Αυτό σηματοδοτεί μια σοβαρή αίρεση. Το ίδιο κάνουν και στην Ουκρανία οι Ρώσοι! Εμείς ποιο δικαίωμα έχουμε να σκοτώνουμε τους αμαρτωλούς ανθρώπους; Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έχουμε δικαίωμα να σκοτώνουμε τους ανθρώπους! Αντίθετα πρέπει να θυσιαστούμε εμείς για τους άλλους, άσχετα εάν ο άλλος είναι Ρωμαιοκαθολικός, άπιστος, άθεος ή οποιοσδήποτε, πρώτα απ’ όλα είναι άνθρωπος. Εάν εμείς θα το κάνουμε αυτό να είστε σίγουροι ότι θυσιαστήκαμε για τον Χριστό» τόνισε ο Μητροπολίτης Σεμοκμέντι κ. Ιωσήφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ ήταν από τους πρώτους Αρχιερείς του Πατριαρχείου Γεωργίας ο οποίος υποστήριξε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Πηγή: Εκκλησιαστικά Νέα της Γεωργίας

Επισκέψεις: 3

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο