Με 3.100.000,00€ Aνακαινίζεται η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΦΩΤΟ & VIDEO)


Με 3.100.000,00€ εντάχθηκε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης σε χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Ανακαίνισης, βάση της Προγραμματικής Σύμβασης η οποία υπεγράφη στους χώρους του Ιδρύματος, με τίτλο: «Ανακαίνιση Κτιρίων Συνεδριακού Κέντρου Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης».

Πρόκειται για Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, την οποία υπέγραψαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΑΚ, και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Η χρηματοδότηση αφορά πλήρη ανακαίνιση του πρώτου κτιριακού συγκροτήματος του Ιδρύματος, έκτασης 3.100,20τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει: συνεδριακό κέντρο, χώρους Διοικήσεως, Δωμάτια Φιλοξενίας, Παρεκκλήσιο, Βοηθητικούς χώρους, κ.α. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος δήλωσε: «Ημέρα ορόσημο η σημερινή για την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, Ίδρυμα της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Διεθνούς κύρους και εμβέλειας, καθώς η πλήρης και ριζική Ανακαίνιση των 3.100,20τ.μ. του πρώτου κτιριακού συγκροτήματος του Ιδρύματος θα συμβάλλει, (ουσιαστικά και ενεργά), όχι μόνο στην Αναβάθμιση των προσφερόμενων Υπηρεσιών του Ιδρύματος, αλλά και στην ανοδική πορεία του έργου και των Δράσεων. Με παρακαταθήκη την εμπειρία των 50 ήδη χρόνων λειτουργίας του και τα 2.680: Συνέδρια, Ημερίδες, Εκδηλώσεις, Ομιλίες κλπ. (τοπικά, Κρητικά, Ελληνικά, Διμερή και Παγκόσμια) που έχει φιλοξενήσει το Ίδρυμα, πορεύεται ήδη στη νέα 50ετία ζωής, προσφοράς, διαλογικής μαρτυρίας και διακονίας• μέσα από την προοπτική και την δυναμική της ριζικής αυτής Ανακαίνισης.

Αξιοχρέως και σεβαστικά μνημονεύουμε τους οραματιστές, ιδρυτές του Ιδρύματος: Μακαριστό Προκάτοχο μας κυρό Ειρηναίο ως και τον παρόντα κ. Αλέξανδρο Παπαδερό δια την πολύτιμη αυτή κληρονομιά που μας κληροδότησαν. Επιπροσθέτως: τα μέλη του Δ.Σ., τον Γενικό Διευθυντή Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά ως και όλο το προσωπικό του Ιδρύματος δια την κατάθεση ψυχής των, τους Μηχανικούς κ. Κώστα Χατζηδάκη και κ. Απόστολο Ανδρεάδη που επωμίστηκαν το μεγάλο βάρος των Μελετών.

Τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη για την αγαστή συνεργασία. Τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων, την Διευθύντρια Κρήτης κα Ελένη Δοξάκη ως και την κα Μαρία Μορέ για την πολύτιμη αρωγή, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή. Ιδιαίτερα και ξεχωριστά τον αγαπητό μας Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος έτεινε «ευήκοο ους» εις το αίτημα μας και με κριτήρια την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα και την δικαιοσύνη αγκαλιάζει όλη την Κρήτη και κατανέμει ισόποσα και ισότιμα τα έργα. Ευχής έργο και άλλοι χώροι να αποφασίζουν με τα ίδια κριτήρια και όχι να θυσιάζονται υπέρ των υμετέρων», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προσφέροντας ένα στυλό στον κ. Περιφερειάρχη «..για να υπογράφει για πολλά-πολλά χρόνια έργα Πολιτισμού και Ανάπτυξης για την Κρήτη». Ακολούθως ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε: «Εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους διασφαλίσαμε την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Η Ορθόδοξος Ακαδημία προσφέρει σε όλη την Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη και το έργο της είναι γνωστό και αναγνωρισμένο Διεθνώς. Αναγνωρίζουμε το έργο της Μητροπόλεως και το στηρίζουμε ως και όλη την Κρήτη». Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρθηκε στα τεχνικά θέματα της μελέτης. Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς σημείωσε: «Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Ίδρυμα που 50 και πλέον έτη προσφέρει και διακονεί την Κρήτη στο σύνολο της και ευρύτερα, αποτελεί χώρο και τόπο γεμάτο εμπειρία, προσφορά και διαλογική μαρτυρία. Συνεχίζει δυναμικά την πορεία και προσφορά». Παρόντες Μέλη του Δ.Σ., Αντιδήμαρχοι Δήμου Πλατανιά, λόγω υπηρεσιακού ταξιδιού του κ. Δημάρχου, το προσωπικό και φίλοι του Ιδρύματος.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο