Με Υποψήφιους και νέους Κληρικούς συναντήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος


Με Υποψήφιους και νέους Κληρικούς συναντήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος με αφορμή την Έναρξη Προγράμματος του Ι.Π.Ε. που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιερατικών Κλήσεων.

Η θεματική ενότητα έχει τίτλο, “Επιμόρφωση νέων Στελεχών και Εθελοντών Εκκλησίας σε ζητήματα αιχμής (ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΝΕΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ)” και διαρκεί 49 ώρες. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη στόχος της εν λόγω ενότητας είναι να γνωρίσουν οι Επιμορφούμενοι τον ιδιαίτερο Ρόλο και την Ποιμαντική Διακονία του Κληρικού, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία και το μεγαλείο της Ιεροσύνης και τις δυνατότητες του Κατηχητικού Έργου στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Επίσης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τις Δράσεις των Κατασκηνώσεων των Ιερών Μητροπόλεων, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στο σπουδαίο Ποιμαντικό και Φιλάνθρωπο Έργο της Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με όλους τους παρευρισκόμενους και ενδιαφέρθηκε να μάθει τα ζητήματα που τους απασχολούν. Σημείωσε ότι θα φροντίσει να τακτοποιηθούν γρήγορα όλα τα θέματα ώστε απερίσπαστοι να αφοσιωθούν στο Έργο τους. Τους κάλεσε επίσης να είναι πιστοί στην Εκκλησία, εργατικοί και όσοι έχουν οικογένεια να είναι καλοί οικογενειάρχες.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει σήμερα ο Ιερεύς τονίζοντας πως η υπομονή είναι το πρώτο στοιχείο του Ιερέα και η κατάλληλη μέθοδος είναι το εργαλείο που οφείλει να έχει ο εργάτης του Ευαγγελίου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η προσοχή, η Διάκριση, η προετοιμασία και η Εκπαίδευση βοηθούν την Αποστολή του Ιερέως.

Κατόπιν, ο π. Θεολόγος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, για την πατρική αγάπη και το άοκνο ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλει το έργο του Ι.Π.Ε. αλλά και προς τα Μέλη του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., τους εργαζομένους και τους συνεργάτες του, τους Καθηγητές και τους Εκπαιδευτές που Διδάσκουν στα Προγράμματά του.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο