Με επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου Λαμίας (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Με επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου Λαμίας (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Με αισθήματα αισιοδοξίας, ελπίδος και αδελφικής αγάπης ξεκίνησε την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 η δράση συνεργασίας για εθελοντική αιμοδοσία, της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Δήμου Λαμιέων και του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδος. 

Στην αίθουσα του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην πλατεία Αθανασίου Διάκου στη Λαμία, κατέφθασε πρώτος  για να προσφέρει το πολύτιμο αγαθό, το αίμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό.

          Τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων υγιεινής και προστασίας, ο Σεβασμιώτατος γενόμενος ο ίδιος παράδειγμα προς μίμηση της πλέον χριστιανής πράξεως αγάπης και ευαισθησίας προς τον συνάνθρωπο, ήταν και ο πρώτος αιμοδότης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την οποία συνδιοργανώνουν και υλοποιούν οι τέσσερις προαναφερθέντες φορείς του Νομού μας και ευχήθηκε αυτή την πράξη αγάπης και αλληλεγγύης να την ακολουθήσουν πολλοί συμπολίτες μας.

          Σε δήλωση του ο Σεβασμιώτατος προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. έδωσε για ακόμη μία φορά το πατρικό του και ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμά του προς τους πολίτες και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Είπα και εγώ να βγω από το σπίτι, παρότι  έχω απομονωθεί. Εφαρμόζω το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,  αλλά όταν είναι να χαρίσουμε λίγα λεπτά για να δώσουμε πολλή ζωή,  αξίζει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πάντα, να βγούμε από το σπίτι, αυτό έκανα και εγώ. Ήρθα εδώ, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα των πολλών αδελφών μου προκειμένου να δώσω λίγο από το χρόνο μου, να δώσω αίμα,  το οποίο χρειάζεται, πολύ δε μάλλον στις δύσκολες συνθήκες που βρισκόμαστε και εν όψει αυτών που πρέπει να προλάβουμε,  ώστε να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου μας.

          Εύχομαι και άλλοι άνθρωποι, συνάνθρωποί μας που έχουν τη δυνατότητα,  να έρθουν και αυτοί στο Εργατικό Κέντρο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη,  ο οποίος είναι παρών, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμο Λαμιέων, το Εργατικό Κέντρο, την Πρόεδρό του, η οποία είναι παρών και με φιλοξενεί. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Νοσοκομείου και θέλω με αυτή την ευκαιρία, όπως εξέφρασα και χθες. Κάθε μέρα προσεύχομαι. Θέλω να απευθύνω μεγάλες ευχαριστίες και τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη στο ιατρικό προσωπικό της Πατρίδος μας και του Νοσοκομείου Λαμίας, στο Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό,  σε όλους ανεξαιρέτως που εργάζονται στο χώρο της υγείας και θέλω να τους πω ότι,  δεν τους χειροκροτώ μόνο με τα χέρια μου αλλά και με την καρδιά μου και τους ευλογώ με όλο μου το είναι. Καλή δύναμη στη διακονία τους.

          Αυτό που μας ζητείται αυτή τη στιγμή είναι προς το συμφέρον μας. Δεν μας ζητά  κανείς να μείνουμε σπίτι προκειμένου να κατασταλούν οι ατομικές ή οι συνταγματικές ή οι προσωπικές μας ελευθερίες,  ούτε γιατί θέλει να μας φερθεί σαδιστικά. Αυτή την ώρα είναι ανάγκη για εμάς τους ίδιους, για τον πατέρα, τη μητέρα μας, τα παιδιά μας, τους συγγενείς μας, τους γείτονές μας.

          Aν μείνουμε στο σπίτι, θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να πάθουμε μικρή ζημιά από αυτόν το ιό. Είναι απλά τα πράγματα. Μένουμε στο σπίτι, τα πάμε καλά, δεν μένουμε στο σπίτι, έχουμε προβλήματα. Μένουμε στο σπίτι,  δεν σημαίνει μένουμε και τρωγόμαστε μεταξύ μας. Ούτε μένουμε και δεν αντέχουμε, να βλέπει ο ένας τον άλλον. Σημαίνει,  μένουμε στο σπίτι, επικοινωνούμε με τον Θεό. Μεταξύ μας τα ξαναβρίσκουμε. Ξαναβρίσκουμε τις πρώτες μας αγάπες, ξαναενώνουμε την οικογένεια, τις καρδιές μας και κάνουμε σχέδια για το πως θα είναι η ζωή μας μετά την πανδημία. Είναι για εμάς ευκαιρία.

          Και κάτι τελευταίο, μην μου παραπονιέστε, όταν περάσει η πανδημία, Σεβασμιώτατε δεν έχουμε χρόνο να βρεθούμε. Μην το κάνετε παράπονο γιατί θα σας πω: «Όταν μένατε σπίτι, δεν το αξιοποιήσατε. Αξιοποιήστε την ευκαιρία. Μένουμε σπίτι και γινόμαστε σπίτι,  όχι σκορποχώρι».

Με επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου Λαμίας (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Επισκέψεις: 0

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο