Με δώρα στα παιδιά Εορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Νικολάου στα Σχολεία των Βρυξελλών


Με αφορμή τη μεγάλη Εορτή του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου 2023, το Κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» μοίρασε παιχνίδια και γλυκά σε Μαθητές του Δημοτικού που παρακολουθούν το Ορθόδοξο Θρησκευτικό Μάθημα στα Σχολεία των Βρυξελλών.

Όπως κάθε χρόνο, τα παιδιά στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες αναμένουν με ιδιαίτερη χαρά την Εορτή του Αγίου Νικολάου. Κατά την Παράδοση των Χωρών αυτών, ο Άγιος Νικόλαος (Saint-Nicolas/Sinterklaas) είναι ο Προστάτης Άγιος των Παιδιών και η Εορτή του είναι στενά συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα και την ανταλλαγή Δώρων.

Τιμώντας την Εορταστική Παράδοση του Αγίου Νικολάου, η «Φιλοξενία» μοίρασε παιχνίδια και Γλυκά εδέσματα σε παιδιά που ήρθαν πρόσφατα στο Βέλγιο από την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ταυτόχρονα, οι Μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον Βίο του Αγίου Νικολάου ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη Γενναιοδωρία και το Φιλανθρωπικό του Έργο. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τον Άγιο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την χαρά και τις Ευχαριστίες τους.

Views: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο