Με γοργά και σταθερά βήματα χτίζεται το οικοσύστημα του 5G στην Ελλάδα


Το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης προσπαθεί να προλάβει η Ελλάδα με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του 5G οικοσυστήματος που δρομολογείται αυτή την περίοδο. 

Το σχέδιο όπως έχει εκφραστεί από κυβερνητικά χείλη, εδράζεται σε τρεις πυλώνες και έχει ως στόχο την έγκαιρη ανάπτυξη των δικτύων ώστε να επιτευχθούν τεκτονικές αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες, στα επιχειρηματικά μοντέλα, στο είδος των παραληπτών των εφαρμογών αλλά και στη δομή της αγοράς, με πρόσθετα οικονομικά οφέλη για όλους. 

Σύμφωνα άλλωστε με τις υπάρχουσες έρευνες η ενεργοποίηση του 5G και η χρήση του σε νευραλγικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και παραγωγής θα μπορούσε να εισφέρει πάνω από 12 δισ. ευρώ σε προστιθέμενη αξία και να δημιουργήσει έως και 69.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2030.

Το τρίπτυχο της ανάπτυξης του 5G και τα βήματα της Ελλάδας

Σε αυτό το πλαίσιο οι διεργασίες καταγράφονται εντονότατες το τρέχον διάστημα τόσο από πλευράς των παρόχων όσο κι από πλευράς της κυβέρνησης. 

Η ανάπτυξη των δικτύων, η οποία αποτελεί και τον πρώτο και βασικό πυλώνα του σχεδίου, προχωρά με βήμα ταχύ και οι πάροχοι φαίνεται να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επιτυγχάνοντας τους στόχους που έχουν τεθεί στη σύμβαση για την εκχώρηση των συχνοτήτων νωρίτερα από το προβλεπόμενο. 

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο