Μεγάλη Αναβάθμιση στον Facebook και Messenger με νέα χαρακτηριστικά τους


Το Facebook Messenger αναβαθμίστηκε και μαζί έρχονται πολλά νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης, επιτέλους, και της επιλογής για αποστολή φωτογραφιών σε υψηλή ανάλυση, κάτι που πρόσφατα ανακοίνωσε και το WhatsApp.

Παράλληλα οι χρήστες θα μπορούν πλέον να στείλουν μεγάλα αρχεία που θα φτάνουν τα 100MB, που είναι σαφής βελτίωση σε σχέση με τα 25ΜΒ που ήταν όριο μέχρι σήμερα.

Θα δούμε και την επιλογή διαμοιρασμού albums, ενώ θα έχει και την δυνατότητα προσθήκης επαφών με QR code, μια λειτουργία που θα δουν οι χρήστες μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Να ξεκινήσουμε με τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την καλή κάμερα του κινητού μας, οπότε επιλέγοντας την φωτογραφία, θα υπάρχει toggle για να την στείλουμε σε υψηλή ανάλυση. Θα μπορούμε μάλιστα να στείλουμε πολλαπλές φωτογραφίες με HD ανάλυση.

Παρόμοια διαδικασία ακολουθούμε και για να στείλουμε μεγάλα αρχεία. Με το κουμπί + στο chat του Messenger, επιλέγουμε αρχεία μέχρι 100MB, ενώ σύμφωνα με το Facebook θα υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος δημοφιλών φορμάτ, όπως Word, PDF και Excel.

Η νέα αναβάθμιση του Messenger θα φέρει και τα κοινόχρηστα άλμπουμ, που θα δημιουργεί ένα album για την συνομιλία, στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν φωτογραφίες, για όσους είναι μέσα στην συνομιλία. Η προσθήκη φωτογραφιών γίνεται με την παρακάτω διαδικασία:

  • Επιλέξτε πολλές φωτογραφίες από το παράθυρο της συνομιλίας σας
  • Πατήστε Δημιουργία άλμπουμ (μπορείτε επίσης να πατήσετε παρατεταμένα μια φωτογραφία στη συνομιλία και να πατήσετε Δημιουργία άλμπουμ)
  • Για να προσθέσετε σε ένα υπάρχον άλμπουμ, πατήστε Προσθήκη σε άλμπουμ.

Φυσικά μπορούμε να δώσουμε και όνομα στα άλμπουμ, μέσα από το μενού όταν πατάμε τις τρεις τελείες, πάνω δεξιά. Φυσικά όλα τα μέλη της συνομιλίας μπορούν να δουν, να επεξεργαστούν και να διαγράψουν φωτογραφίες και βίντεο από τα κοινόχρηστα album. Αυτή η λειτουργία θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, οπότε θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι να την δούμε.

Τέλος, οι χρήστες του messenger θα μπορούν να συνδεθούν με άλλους χρήστες, με την σάρωση ενός QR code, ενώ θα μπορούν να κοινοποιήσουν και τον δικό τους QR Code. Η επιλογή θα δίνεται στον χρήστη μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής και από εκεί θα μπορεί να σκανάρει ή να σαρώσει κωδικούς άλλων, αν δε διαθέτει άλλο QR core scanner. Την ίδια στιγμή θα μπορεί να κάνει κοινοποίηση το QR Code του, ώστε να συνδεθεί με άτομα που ενδιαφέρονται να συζητήσουν μαζί του για κάποιο θέμα.

Views: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο