ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Εκκλησίας – Κράτους (VIDEO)

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση Εκκλησίας – Κράτους (VIDEO)

Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς με σημερινή βιντεοσκοπημένη δήλωση του, ανέφερε ότι ο ίδιος και ο Πρόεδρος της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς πρότειναν πρόσφατα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο την Αναστολή της Εφαρμογής του Νόμου για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες μέχρι το Συνταγματικό Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να εκδώσουν Απόφαση για την Νομιμότητα του, αλλά ο Μητροπολίτης, παρ’ όλα αυτά, κάλεσε τους πιστούς για την συνέχιση των πορειών Διαμαρτυρίας, και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας συνέχισε να παραβιάζει το Νόμο σε κάθε ευκαιρία.

Σχολιάζοντας τις Δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο Υπεύθυνος Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Τσέτινιε, πρωτοπρεσβύτερος Γκόϊκο Πέροβιτς, είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι καλύτερο για τον Μάρκοβιτς να μην αναφέρει καν αυτήν την συνομιλία και ότι η πρόταση της Κυβέρνησης για Αναστολή Εφαρμογής του Νόμου είναι ανειλικρινής, Μη βιώσιμη και οι πορείες Διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν.

«Η συνάντηση για την οποία μίλησε ο Μάρκοβιτς πραγματοποιήθηκε σε μια ατμόσφαιρα που ήταν ανάρμοστη και αυτός είναι ο λόγος που η Εκκλησία δεν επιθυμούσε να δημοσιοποιήσει τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης και λόγω του θέματος της συνομιλίας αυτού καθαυτού», – τόνισε ο π. Γκόϊκο και πρόσθεσε ότι: «Ο Μάρκοβιτς οφείλει να γνωρίζει ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει προθεσμία για να εκδώσει Απόφαση», ενώ «το Δικαστήριο στο Στρασβούργο Αποφασίζει μόνο όταν ο Νόμος είναι σε ισχύ».

Επίσης, επισήμανε ότι αποτελεί Καταχρηστική παραπληροφόρηση του κοινού η αναφορά ότι η Εκκλησία έβαλε σε κίνδυνο τις Διαπραγματεύσεις Ανακοινώνοντας την συνέχιση των Διαμαρτυριών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι:

«οι διαπραγματεύσεις κινδυνεύουν από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη αυτόν τον Νόμο».

Επισκέψεις: 8

FacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailFacebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremailby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο