Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας: «Η αμαρτία φέρνει αναταραχή και δυσαρμονία στον άνθρωπο» (ΦΩΤΟ & VIDEO)


Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρωνος του Θαυματουργού στην Κεντρική Σερβία, κατά την Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο Μακαριώτατος πλαισιώθηκε από Επισκόπους του Πατριαρχείου και την παρουσία πολλών πιστών.

«Η καρδιά μου είναι γεμάτη χαρά που μπορώ να προσευχηθώ στον Θεό μαζί σας, τους αδελφούς Επισκόπους και τους Κληρικούς. Αυτό το γραφικό περιβάλλον γύρω μας είναι μια απόδειξη της αγάπης του Θεού και η ομορφιά δείχνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει από μόνη της. Αυτή η ομορφιά της φύσης έχει διακοσμηθεί από την πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών αυτής της Περιοχής ανά τους αιώνες. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από την προσευχή που απευθύνει ένα άτομο στον Θεό για το καλό των γειτόνων του και τη σωτηρία του κόσμου» είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Πορφύριος.

«Ο Θεός ήρθε στον κόσμο και ενσαρκώθηκε για να δείξει τι είναι υγιές και τι είναι σωστό, γιατί κάθε φορά που κάποιος από εμάς κάνει μια αμαρτία, δεν έχει ειρήνη με τον εαυτό του. Η αμαρτία φέρνει αναταραχή και δυσαρμονία στον άνθρωπο. Τότε διαταράχθηκε η εσωτερική ύπαρξη του ανθρώπου, αλλά ο Κύριος ήρθε να μας δείξει τι είναι καλό και τι είναι κακό. Ο Κύριος ήρθε στον κόσμο ως αγάπη. Η αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον είναι το νόημα της ζωής μας. Όταν αγαπάμε τον Κύριο και όταν βρίσκεται στην πρώτη θέση, όλα θα είναι καλά. Όταν αγαπάμε τον Θεό, ζούμε σύμφωνα με τις εντολές Του. Όταν αγαπάμε τον Θεό, η ζωή μας δεν μπορεί να είναι λάθος. Ο Κύριος καλεί για αγάπη και απορρίπτει κάθε υπερηφάνεια, αμαρτία και μίσος» επεσήμανε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο