Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας: “Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με την εκκλησιαστική λογική”


Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιόχειας κ.κ. Ιωάννης κατά το Κήρυγμα της Κυριακάτικης Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μπαλαμάντ αναφέρθηκε εμμέσως στο μείζον εκκλησιαστικό θέμα, του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου λέγοντας ότι:

“Υπενθυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία Παγκοσμίως περνάει σήμερα μια ιδιαίτερη φάση που απαιτεί από όλους μας να εντείνουμε τις προσευχές και να συνεργαστούμε για την διατήρηση της Ενότητος, η οποία αποτελεί εντολή του Κυρίου. Ως εκ τούτου, απαιτείται απ’ όλους εκείνους οι οποίοι ασχολούνται με τις υποθέσεις της Εκκλησίας, να παραμείνουν μακριά από την τροφοδοσία διαφωνιών, ώστε να μην παρασύρεται ο πιστός λαός από διάφορες φανταστικές αφηγήσεις που αποσκοπούν μόνο στην αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στην Εκκλησία και στον κατακερματισμό των πιστών με σκοπούς που είναι πιά πολύ γνωστοί”.

Ο κ. Ιωάννης πρόσθεσε ότι “η Εκκλησία Αντιοχείας δεν έχει συμβιβαστεί, και δεν θα το κάνει, θα υπερασπίζεται την αλήθεια και θα παραμένει μια προφητική φωνή για τα ζητήματα της Πατρίδας και του λαού της, της Μέσης Ανατολής, χωρίς ποτέ να τα λησμονεί”.

Όσον αφορά τα Εκκλησιαστικά ζητήματα καθ’ εαυτά, τα αντιμετωπίζουμε πάντα μέσα στην Εκκλησία και με εκκλησιαστική λογική που βασίζεται στις Διδασκαλίες του Ιερού Ευαγγελίου, της Ιεράς Παράδοσης και του Κανονικού Δικαίου που αποτελούν την μοναδική αφετηρία και αναφορά των πιστών.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο